Belföld Hírek

Dúró Dórát a mandátumától is megfosztaná a Jobbik

A Jobbik parlamenti képviselőcsoportja kedden zárta ki soraiból bizalomvesztés miatt Dúró Dórát, és felkérte az elnökséget, hogy döntsön mandátumáról, amit szerdán a vezető testület meg is tett, és visszahívta országgyűlési képviselői tisztségéből – írja a Blogstar.

Felidézték: az Országgyűlés megalakulásának napján minden jobbikos képviselő letette külön esküjét a Szent Koronára. Az esküben – amelyet saját kezűleg is aláírtak – az alábbi mondat is szerepel: “amennyiben a Jobbik Országos Elnökségének kétharmados döntése szerint alkalmatlanná válok, úgy képviselői mandátumomat azonnal visszaadom” – hívta fel a figyelmet közleményében a Jobbik.

Dúró Dóra már szerdára virradó éjszaka Facebook-oldalán közölte: kész visszaadni képviselői mandátumát. Dúró Dóra bejegyzésében úgy fogalmazott, “méltósággal tudomásul veszem, de megdöbbentett a bajtársaknak hitt frakciótársak konkrétumok nélküli, koncepciós döntése”.

Közölte, az elmúlt hónapokban többször is “közeli realitássá” vált számára, hogy mással foglalkozzon, és elkezdett – például angol tanulással – felkészülni a “civil életre”.

Nem sokkal később azután részleteket is közölt, illetve azt írja a Jobbik tagságából rengetegen jelezték, neki, nem szeretnék ha lemondana.

Borítókép: MTI Fotó/Kovács Tamás