Hírek Kiemelt hírek Sport Színes

Challenge Day Makón

A Kihívás napját 1991 óta rendezik meg az országban. Az elmúlt években Makón is ezreket mozgatott meg a Challenge Day: ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy idáig – zsinórban – háromszor nyerte el a Legsportosabb kistelepülése díját a Maros-parti város. Idén is ez a cím megszerzése a cél.

Már hagyománynak számít, hogy Makó is csatlakozik a Kihívás napjához. A rendezvény éjfélkor kezdődött el egy labdarúgó villámtornával, illetve crossfit versennyel. A nap során sportegyesületek is bemutatkoznak. Az iskola és munka megkezdése előtt kihívás napi „trappolást” is szerveztek: több száz gyermek futotta le a Hagymatikum körüli távot. Így volt ezzel Terhes Tímea és Tar Viktória. A lányok a Szikszai György Református Általános Iskola végzős diákjai. Az intézményben is rendszeresen sportolnak és versenyeken vesznek részt.

– Nagyon szeretek mozogni, szinte mindent kipróbáltam már. Jelenleg lovagolok is hobbiszinten, otthon van négy lovunk is, amelyet én is gondozok. Nagypapám is lovagolt régen –árulta el Viki. – Én már másodjára veszek részt a kihívás napján, ami nagyon tetszik. Szerintem azért is jó, mert együtt lehet ilyenkor futni és különböző sportprogramok vannak – vette át a szót Timi. – Az egész életemben végigkísért valamilyen sport. Jövőre a JUGYU-ba szeretnék menni, ahol azért kell mozogni. Focizni szeretnék majd ott, mert szeretem a csapatsportokat.

navigate_before
navigate_next

A reggeli futáson részt vett Czirbus Gábor alpolgármester is. A városatya rendszeres résztvevője a munka előtti mozgáson.

– Sajnos úgy néz ki, idén csak a futáshoz tudok csatlakozni, ugyanis ma testületi ülésre rohanok, azonban próbálom kihasználni ezt kora reggeli fél órás kocogást, ezzel is egy kicsit feltöltődve – fogalmazott az alpolgármester.  

Ismét megrendezték a Hagymatikum Gyógyfürdőben a vízi kézilabda mini-bajnokságot is, amelyen a maroslelei és kiszombori általános iskola, illetve a Szikszai György Református Általános Iskola és a Makói Általános Iskola Almási tagintézménye vett részt. Továbbá középiskolai és Play Off csapatok is jelentkeztek a kihívás napi kupára.

navigate_before
navigate_next

Délután díjazták a 2017/2018. tanévi kistérségi labdarúgó és kézilabda diákolimpia dobogósait is. A csapatok a Hagymatikum udvarán vehették át az okleveleket, illetve kapták meg az érmeket. Az eredmények a következőképpen alakultak:

I. korcsoport

 1. Kálvin Téri Református Általános Iskola
 2. Dér István Általános Iskola, Csanádpalota
 3. Makói Általános Iskola

 II. korcsoport

 1. Dózsa György Általános Iskola, Apátfalva
 2. Dér István Általános Iskola, Csanádpalota
 3. Kálvin Téri Református Általános Iskola

III. korcsoport

 1. Makói Katolikus Általános Iskola
 2. József Attila Gimnázium
 3. Dózsa György Általános Iskola, Kiszombor

IV. korcsoport

 1. Dózsa György Általános Iskola, Kiszombor
 2. Makói Katolikus Általános Iskola
 3. Dózsa György Általános Iskola, Apátfalva

IV. korcsoport – lány

 1. Dózsa György Általános Iskola, Apátfalva
 2. Dér István Általános Iskola, Csanádpalota
 3. Návay Lajos Általános Iskola, Földeák

III. korcsoport – lány kézilabda

 1. Szikszai György Református Általános Iskola
 2. József Attila Gimnázium
 3. Dózsa György Általános Iskola, Kiszombor
navigate_before
navigate_next

16 órától a sportszervezetek és a sportegyesületek nyílt edzést tartanak egészen 21 óráig. Az Erdei János Városi Sportcsarnokban négy órától a Makói Kézilabda Club ifjúsági harmadik osztály lány csapata tartotta az edzését. Hadobás Rebeka, a csapat kapitánya hét éve kézilabdázik, tavaly került a csapat élére. Mint elmondta, szívesen fogadják az új játékosat évközben is, mivel elég kevesen vannak, de ha valaki augusztusban csatlakozna, akkor közösen tudják vele kezdeni a szezont is.

Szabó Attila a Makói Kézilabda Club férfi U12-es, illetve a női NB II-es csapat edzője, rendhagyó módon most az ifjúsági csapatnak is ő tartotta meg a foglalkozást. Mint elmondta, rettenetesen nehéz szezonon vannak túl, de a nehézségek ellenére pozitívan értékeli az eredményeket. És bár többen elmentek a felnőttek közül az utóbbi időszakban, igyekeznek a fiatalokat beépíteni a felnőtt csapatba.

– A mozgásos sport szerepe azt hiszem, hogy a mai világban kezd a helyére kerülni. A sport, a mozgás egészségmegőrző és minden szempontból lélek- és emberfejlesztő hatású, ez bizonyított tény – mondta el a Challenge Day kapcsán Szabó Attila. Az edző továbbá kiemelte, hogy a fiatalok mellett az idősebbek is egyre inkább sportolnak, ennek pozitív hatásait pedig saját bőrükön tapasztalhatják meg.

navigate_before
navigate_next