A Makói Járási Ügyészség vádat emelt azzal a román férfival szemben, aki tavaly ősszel 28 illegális bevándorlót próbált meg Magyarország területére csempészni.

A vádirat szerint a vádlottat 2017. október 8. napján délután 2 órakor vonta ellenőrzés alá a rendőrség az M43-as autópálya kéthalmi pihenőhelyén. Az ellenőrzés során a vádlott által vezetett kis tehergépkocsi rakterében a rendőrök 28 illegális bevándorlót, köztük magát irakinak, iráninak, illetőleg afgánnak valló személyt találtak. A raktérben tartózkodók egyike sem rendelkezett a jogellenes beutazáshoz és tartózkodáshoz szükséges okmányokkal.

A vádlott Magyarország területére történő belépését megelőzően egyezett meg Romániában ismeretlen embercsempészekkel abban, hogy anyagi ellenszolgáltatás fejében a migránsokat Nyugat-Európába szállítja. Ennek érdekében az ismeretlen megbízók az illegális bevándorlókat Temesváron összegyűjtötték, majd őket a vádlott autójába beszállítva hazánk felé indultak. A román-magyar határt megelőzően a migránsok kiszálltak, a zöldhatáron keresztül Magyarország területére beléptek, majd az autópálya közelében ismételten visszaszálltak a vádlott által vezetett tehergépkocsiba.

A járási ügyészség a vádlottat az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntettével vádolja.

A vádemeléskor előzetes letartóztatásban levő vádlott bűnösségének kérdésében a Makói Járásbíróság fog dönteni.

 

Forrás: ugyeszseg.hu | Borítóképünk illusztráció.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest