Két rendőrt és egy civilt lelőttek a belga Liege városában. A fegyveres férfi egy nőt is túszul ejtett, azóta a támadót agyonlőtték. Terrorcselekmény miatt indítanak nyomozást a liege-i lövöldözés ügyében – írja az Origo.

Az RTBF belga közszolgálati televízió szerint a férfi a járőröző rendőrökre nyitott tüzet. Az abcnews.com azt írja, hogy a támadó megkéselte a rendőröket, majd azok saját fegyverével lőtte agyon őket. Ezt követően bemenekült egy közeli iskolába, ahol egy takarítónőt túszul ejtett. Közben a rendőrök is megérkeztek a helyszínre, akik megmentették a nőt, az elkövetőt pedig agyonlőtték. A támadásban két másik rendőr is megsérült.

Vannak a történteknek olyan elemei, amelyek terrorcselekményre utalnak – nyilatkozott Eric Van Der Sypt, a vádhatóság szóvivője, továbbá közölte: terrorcselekmény miatt indítanak nyomozást a liege-i lövöldözés ügyében.

A környező utcákat kiürítették, a helyi média tudósításai szerint több tucatnyi rendőr- és mentőautó volt a helyszínen. Bár hivatalosan még nem közölték, hogy mi volt a tettes indítéka, de a La Libre Belgique és a Mirror szerint a támadó azt kiabálta: Allahu Akbar!

A terrorfenyegetéseket elemző belga központ (OCAM) közölte: nem emelik meg az országos terrorkészültség szintjét, amely a négyes fokozatú skálán továbbra is kettes szintű marad.

Az Origo továbbá emlékeztet: nem ez az első ilyen támadás Liege városában, 2011-ben egy öngyilkos merénylet során heten meghaltak.

 

Borítókép: AFP/JOHN THYS

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest