Idén 160 millióból újítanak fel járdákat Makón, készpénzben fizetik vissza a csatornabekötés árát, elásott csatabárd után közös munka a városért – tekintse át velünk a tegnapi nap legfontosabb híreit!

Aláírták a nyertes kivitelezőkkel a járdaprogram szerződéseit: 27 utcában, mintegy 7 km-es szakaszt újítanak fel, választókerületenként 20 millió forint a keret idén. Készpénzben (vagy banki átutalással) fizetik vissza a csatornabekötés árát a társulat korábbi tagjainak. A makói társulati tagok fejenként 15 ezer 250, az apátfalviak 6800, a marosleleiek 12 ezer 100, a földeákiak 12 ezer, a kiszomboriak 9 ezer 50 forintot kapnak vissza. Mucsi Tamás, a DK választókerületi elnöke a Nagyér-csatorna problémájában is együttműködést szeretne, az önkormányzati lakások felújítása mellett pedig integrációs programot javasol az ott lakóknak.

Gálázva biztosította be bajnoki címét a Makó II. – negyedóra alatt eldőlt a meccs a Móraváros ellen. Gólzáporos meccsen kaptak ki a megyei sporik Bács megyétől: hiába a négy lőtt gól, ez nem volt elég a győzelemre.

Februárban kezdte meg idei megyejárását a Csongrád Megyei Kormányhivatal országosan egyedülálló fejlesztése, a kormányablak busz: három hónap alatt 32 helyszínen jártak, több mint 1100 ügyféllel. Hazudott a Jobbik elnöksége, amikor azt mondta, hogy Toroczkai László nem alapíthat platformot, mert tiltja az alapszabály – derítette ki az Echo TV.

Állapotát kihasználva fosztott ki egy mentálisan sérült makói fiatalt egy 16 éves magyarcsanádi fiú. Huszonöt határsértőt tartóztattak föl péntektől vasárnapig az ország területén a rendőrök.

A mai napon 29 Celsius-fok várható egy kis széllel, esőre viszont nem kell számítanunk. Ha pedig programot keres mára: 17 órától Bíró-Balogh Tamás irodalomtörténész könyvbemutatójára várja az érdeklődőket a József Attila Városi Könyvtár.

Ezt a napsütéses napot pedig Boney M. Sunny című dalával indítjuk!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest