Hazudott a Jobbik elnöksége, amikor azt mondta, hogy Toroczkai László nem alapíthat platformot, mert tiltja az alapszabály – derítette ki az Echo TV. Az alapszabály ugyanis csak arra az esetre kéri ki az elnökség engedélyét, ha a névben szerepelne a Jobbik, de Toroczkaiék “Mi magunk” néven indítanák a szervezetet. Az alapszabály szövegét egyébként a Jobbik szabályellenesen nem tünteti fel a honlapján.

Az Echo TV birtokába jutott alapszabály szerint alapíthat platformot Toroczkai László, hiába is fogalmaz úgy a pártvezetés, hogy a politikus szembemegy a párt által lefektetett alapelvekkel. Bár a Jobbik szabályellenesen nem tünteti fel Alapszabályát saját honlapján, annak nyomtatott változatát megszerezte az Echo TV, és ebből kiderül, hogy engedélyezi. Az Echo TV kérdésére a téma kapcsán Gaudi Nagy Tamás, a párt korábbi országgyűlési képviselője azt mondta, jogtalan a Jobbik Toroczkai elleni fellépése.

Ezzel kapcsolatban Novák Előd is kifejtette a véleményét közösségi oldalán, azt írja amikor ő 10 évvel ezelőtt platformot hozott létre a Jobbikon belül (aminek voltak tagjai a párt jelenlegi elnökségéből, frakciójából többen is, és a jelenlegi regionális igazgatók közül is olyan, aki most nem is Toroczkai Lászlót támogatta), akkor avval senkinek nem volt baja.

Borítókép: MTI Fotó/Szigetváry Zsolt

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest