Hírek Színes

Makocino – online te(l)jeskávé

Sportos Makó, a Jobbik hazudozása, a migránsválság vallásháborúja, Hosszú Katinka vívódásai. Hétfői koffeinbomba: a legforróbb, legpikánsabb és legédesebb hírek kistérségből és nagyvilágból.

Alakformálás

Példamutató sporttámogatás Makón.

A város számára fontos ügyeket, a fiataloknak mintát jelentő sportolókat kiemelten támogatja a makói önkormányzat – mutatja be a Delmagyar.hu.

„A makói önkormányzat – egyedi kérelmek alapján – időről időre támogat helyi sportolókat, művészeket, civil szervezeteket, a makóiak számára is fontos ügyeket. Az április végi testületi ülésen öt ilyen támogatásról döntött, összesen 650 ezer forint értékben. A legnagyobb összeget a Csongrád Megyei Szabadidősport Szövetség kapta, nekik negyedmilliót ítéltek meg a képviselők, amiből egyórás ingyenes alakformáló tréningek tartását finanszírozzák.”

Segítik a példamutató sportolókat

Nagyon erős volt a mezőny, szoros a küzdelem. Eddig ez volt a legnehezebb próbatétel – mondta Majoros Róbert makói erőemelő. A fiatal sportoló volt az egyik, aki eredményeinek elismeréseként, további munkájához legutóbb 100 ezer forintos támogatást kapott a makói képviselő-testülettől.

Kifogás

A Jobbik hazugsága.

Hazudott a Jobbik elnöksége, amikor azt mondta, hogy Toroczkai László nem alapíthat platformot, az alapszabály ugyanis csak arra az esetre kéri ki az elnökség engedélyét, ha a névben szerepelne a Jobbik – így az Origo.hu.

„Az EchoTV kérdésére a téma kapcsán Gaudi Nagy Tamás, a párt korábbi országgyűlési képviselője azt mondta, jogtalan a Jobbik Toroczkai elleni fellépése. Az EchoTV felidézi, nemrégiben Novák Előd volt alelnök közösségi oldalán korábban arról számolt be, hogy tíz évvel ezelőtt ő már alapított platformot a pártban, de ez ellen akkor senkinek nem volt kifogása.”

Hazudtak Vona emberei: semmi nem tiltja Toroczkai platformját

Hazudott a Jobbik elnöksége, amikor azt mondta, hogy Toroczkai László nem alapíthat platforrmot, mert tiltja az alapszabály – derítette ki az Echo TV. Az alapszabály ugyanis csak arra az esetre kéri ki az elnökség engedélyét, ha a névben szerepelne a Jobbik, de Toroczkaiék “Mi magunk” néven indítanák a szervezetet.

Vallásháború

Keletnémet mecsetizmus.

Joachim Klose, a CDU pártalapítványának szászországi vezetője a mai keletnémet valóságról és helyi feszültségekről, így a muszlim migráció kihívásairól beszél a Mandiner.hu interjújában.

„A menekültválsággal sok olyan vallási probléma is megjelent, amely korábban nem volt látható. Szászországban a lakosság 95 százaléka 1945-ben még keresztény volt, ma már csak 25 százalék keresztény él a tartományban. A veszteség az egykori NDK ideológiájának köszönhető, ami a vallás visszamaradottnak, a természettudományokkal ellentétesnek, konzervatívnak, életidegennek bélyegezte. Most viszont a muszlimokkal bejön az iszlám tradíció a társadalomba. Számukra a vallásuk gyakorlása kulcsfontosságú. Gondoljunk bele, mi az, amit még maradt nekik. A korábbi környezetük oda, a családjuk nincs velük, a nyelvet nem beszélik, egyedül a vallásuk gyakorlása marad számukra. Ebből pedig nagy konfliktus van a társadalomban, például a mecsetek építése kapcsán.”

A keletnémetek megértik a magyarokat – Joachim Klose a Mandinernek | Mandiner

„Orbán Viktort demokratikus módon választották meg, ez jól kifejezi a magyar nép véleményét, most pedig együtt kell alakítanunk Európa jövőjét” – mondja Joachim Klose, a CDU pártalapítványának szászországi vezetője a Mandinernek. Kloséval a mai keletnémet valóságról és helyi feszültségekről beszéltünk, az elvándorlástól a kelet-nyugat szembenálláson át a muszlim migráció kihívásaiig.

Vívódás

A szakítás viharai.

Hosszú Katinka édesapja a Lokál Online-nak arról vall, miután tönkrement a lánya kapcsolata, Katinka megkapta azt a gyengédséget Dudás Dani úszótól, amit Tusuptól egyáltalán nem.

„Az, hogy Katinka jóban lett Dudás Danival, az csak következménye annak, hogy ők szakítottak. Dani igazán férfiként viselkedett és nőként tekintett Katinkára, ami Shane-ről nem mondható el. Ugyanakkor Shane-től nem lehetett sokkal jobbra számítani, nem hazudtolta meg önmagát. Azt viszont nem szeretném eltagadni, hogy rengeteget segített Katinkának, nagyon motiválta is. Tudom, hogy Katka nagyon sokat vívódott, szerette volna megmenteni a kapcsolatát. Azt gondolom, ha valami nem megy, akkor egyszerűen nem megy. Nincs mit tenni.”

Hosszú Katinka apja: Gyerekes butaság, amit Shane csinál

Gyerekes butaságnak tartja Hosszú Katinka édesapja, hogy Shane Tusup kiteregeti a magánéleti szennyest. István szerint miután tönkrement a pár kapcsolata, Katinka megkapta azt a gyengédséget Dudás Dani úszótól, amit Tusuptól egyáltalán nem. Elszabadult a pokol! Hosszú Katinka férje, Shane Tusup azzal vádolja a háromszoros olimpiai bajnok úszónőt, hogy kétszer is megcsalta Dudás Dániel úszóval, és valójában az elmúlt tíz évük alatt nem is szerette őt.