Februárban kezdte meg idei megyejárását a Csongrád Megyei Kormányhivatal országosan egyedülálló fejlesztése, a kormányablak busz. Az eltelt három hónap alatt helyettesítette Sándorfalván a felújítás alatt lévő okmányirodát, a megyeszékhelyen büntetés végrehajtási intézményben segített a fogvatartottak személyi okmányainak pótlásában, Nagymágocson idősek otthonában nyújtott szolgáltatást a mozgásukban korlátozott lakóknak és a kitelepülések helyszínei között már idén is volt sokak által látogatott rendezvény, az állattenyésztési napok Hódmezővásárhelyen, ahová a mezőgazdaságból élőknek vitte helyébe az ügyintézést. Február 21 és május 18 között összesen 1122-en keresték fel a mozgó ügyfélszolgálatot, összesen 32 helyszínen.

A szegedi, a szentesi, hódmezővásárhelyi és a makói járásban tett már egy kört a mobil ügyfélszolgálat, amely minden olyan szolgáltatást a helyébe visz az ott élőknek, amit a kőépületekben lévő kormányablakok nyújtanak. A kistelepüléseken élők nagy érdeklődéssel fogadták az okos járművet: nem csak örültek a helyi ügyintézés lehetőségének, hanem arról is részletesen érdeklődtek, milyen ügyekben fordulhatnak a mozgó ügyfélszolgálathoz és mikor jön legközelebb.

A legnagyobb segítséget Szegeden, a GEMMA Szociális Szolgáltató Központ és Fejlesztő Iskolában és Nagymágocson, a bentlakásos otthonban nyújtotta, ahol a gondozottak, a hozzátartozók és az ott dolgozók egyaránt örömmel fogadták a helybe hozott szolgáltatást. A makói járásban töltött napok ideje alatt átlépte idén az ezret azon ügyfelek száma, akik így éltek a hivatalos ügyintézés lehetőségével.

A Csongrád Megyei Kormányhivatal okos járműve az ügyintézésre bárhol képes, hiszen az adatbázisok kezeléséhez szükséges adatátvitelt vezeték nélküli internetkapcsolattal biztosítja. A beruházás célja az volt, hogy személyazonosító igazolvánnyal, lakcímkártyával, útlevéllel, vezetői engedéllyel kapcsolatos ügyintézésre legyen lehetősége helyben az ügyfeleknek. A kisbuszban a diákigazolványhoz szükséges NEK adatlap is igényelhető és ügyfélkaput is lehet nyitni, sőt az illetékek, igazgatási szolgáltatási díjak kiegyenlítésére is van mód, benne, bankkártyás fizetési lehetőséggel.

Arról, hogy mikor és hol találkozhatnak helyben az ügyfelek a kormányablak busszal, a polgármesteri hivatalok értesítik a lakosságot. Az már biztos, hogy a nyáron minden nagyobb fesztiválon, tömegrendezvényen, mint például a Körös-Toroki Napok, a SZIN, a Szatymazi Falunapon vagy a Derekegyházi palacsintafesztiválon is jelen lesz.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest