Hírek Kiemelt hírek Makó

Lufik is jártak a bébikötvényhez

Ahogy már lenni szokott, gyereknap alkalmából bébikötvényt adott át a makói önkormányzat a 2017 októbere és 2018 áprilisa között született babáknak és szüleiknek. A 100 ezer forintos kötvénynek mindenki egyaránt örül, minden családban megvan a helye az összegnek. 

108 gyermeknek és szüleinek adtak át bébikötvényt a makói képviselők. 2017 októbere és 2018 áprilisa között 46 lány és 62 fiú született a városban. Farkas Éva Erzsébet polgármester is köszöntötte a kis jövevényeket és szüleiket. A város első embere kiemelte, a 100 ezer forintos kötvény csak az első segítség, amelyet Makó nyújt, ugyanis a későbbiekben is támogatja a szülőket – például a bárányhimlő elleni védőoltás 20 ezer forintos hozzájárulás, a beiskolázási támogatás, de a középiskolai és felsőoktatási tanulmányokat segítő a Makó számít rád! ösztöndíjprogram és a Bursa Hungarica is ilyen lépés volt a városvezetés részéről.

– A gyermek a legfőbb kincs mindenki számára, ezért érdemes minden nap felkelni, munkába indulni, hogy az ő örömüket, boldogulásukat, növekedésüket, fejlődésüket lássuk. Nincs nagyobb kincs a szülői szeretetnél: megajándékozhatjuk mindennel gyermekeinket, de az a ki nem apadó szülői szeretet, amelyet nap, mint nap nyújtanak gyermekeiknek, ez a legfőbb kincs, legnagyobb ajándék – fogalmazott Farkas Éva Erzsébet.

Gulyásné Telbisz Éva, a József Attila Gimnázium pedagógusa nemrégiben vált anyává: a kis Áron árpilis 3-án született. Mint elárulta, akkor szeretne visszamenni tanítani, ha megszületett Áron testvére és a két pici bölcsődébe, illetve óvodába jár már.

– Nagyon izgalmas volt az eleje, de most már belerázódtunk. Áron alapvetően jó baba: éjszaka alszik, és sokat eszik, így nem sok gondunk van vele. Mostanában kezdi felfedezni maga körül a világot, nézegeti az árnyékokat, a játékokat és elkezdett a játékokkal játszani is – mesélte az anyuka. – Mindenképpen szeretnénk kis tesót a közeljövőben. Húgommal 9 év van köztünk, egy kicsit soknak éreztem a korkülönbséget.

navigate_before
navigate_next