Hírek Makó Színes

Jó reggelt, Makó!

Koncerttel zárta Szentpéteri Csilla a rajzverseny eredményhirdetését, finomabbnál finomabb ételek készültek a grillfesztiválon, elkezdték a munkát az önkormányzati lakásokon és a járdák is hamarosan megújulnak – ezekről is olvashat mai hírösszefoglalónkban!

Koncerttel zárult a „Láttad-e már a zenét?” rajzverseny eredményhirdetése: Szentpéteri Csilla zenésztársaival élőben is előadta azokat a dalokat, amelyek megihlették a résztvevő gyerekeket. Idén is volt főzőverseny a Kemencés és Hagymás Grillfesztiválon, ahol finomabbnál finomabb ételek készültek. Ebben azt esztendőben egy olyan csapat nyert, akik most jelentkeztek első alkalommal a versenyre. Elkezdték a munkát az önkormányzati lakásokon, a kivitelezői szerződés aláírása után rögtön át is adták a munkaterületet, így több helyen már nekiláttak a szakemberek a munkának. A járdák is megújulnak hamarosan: 160 millió forintból összesen 6,9 kilométernyi járdaszakasz újul meg az idei makói járdaprogramban. Feljelentést tett Czirbus Gábor alpolgármester a sportpályán történt rongálás kapcsán.

A Szeged-Csanádi Egyházmegye május utolsó szombatjára közös találkozót és zarándoklatot hirdetett, több százan zarándokoltak Óföldeákra. Fucsovics Márton legyőzte a német Peter Gojowczykot, ezzel megszerezte pályafutása első ATP-trófeáját.

Lázár János, a térség országgyűlési képviselője a tegnapi Református Pedagógusok Találkozóján kiemelte: a következő években helyre kell állítani a magyar pedagógusok anyagi és erkölcsi megbecsülését, mert a megbecsülés hiánya veszélyes, ördögi kört indít be az oktatásügyben. Novák Katalin a családok éve kapcsán elmondta: a családok éve az anyagi támogatások mellett arról is szól, hogy a családok minél több időt tudjanak eltölteni együtt önfeledten.

Kettős gyilkosság történt Hódmezővásárhelyen: az idős házaspárt saját lányuk ölte meg élettársával. Egy tehergépkocsi ellenőrzése során négy határsértőt találtak megbújva a magyar és a román rendőrök Csanádpalotán. 

A mai napot pedig a Blahalouisiana dalával indítjuk!