Hírek Makó

Jégkrémet is osztottak a makói gyereknapon

Egész napos programot szervezett a város a Petőfi parkban gyermeknap alkalmából. Ugrálóvárak, népi- és fa játékok, kreatív sarok és jégkrém is várta a kicsiket.

Ha május utolsó vasárnapja, akkor gyermeknap. Ahogy az elmúlt években, idén is a Petőfi parkban várták a kicsiket és nagyokat a rendezvényre, amely az “Értékközvetítés a Makó-térségi közösségekben” című EFOP1.5.3-16-2017-00037 számú projekt keretében valósult meg. Többféle ugrálóvár, különböző kreatív feladatok, népi és fajátékok, illetve ügyességi feladatok közül választhattak a lurkók. A délelőtt folyamán solymászbemutató is volt, illetve a tűzoltóság is nyílt nappal készült ez alkalomból.

Ebéd után sem maradt abba a móka: egymás váltották a gyerekek a játékokon, de énekkel is besegítettek a Bartók gitárzenekarának. Később az önkormányzat több száz jégkrémet osztott ki a lurkóknak. Czirbus Gábor alpolgármester elmondta, a gyerekek a jövőt jelentik, ezért is figyel oda rájuk a városvezetés.

– Nem az első alkalommal osztottunk jégkrémet, amelynek nagyon örülnek. Amíg sorban állnak valamelyik játéknál vagy képességfejlesztőnél, egy kicsit le tudják magukat hűteni. Ezért is volt a jégkrémosztás – fogalmazott az alpolgármester.

navigate_before
navigate_next