Hírek Színes Térség

Az önfeledt játéké volt a főszerep a kiszombori gyereknapon

Közös énekléssel és persze rengeteg játékkal telt a gyereknap Kiszomboron: a kicsik állomásról állomásra járhatták körbe és fedezhették fel a játszótér megannyi játékát.

A gyerekeket és szüleiket Szegvári Ernőné köszöntötte, aki elárulta: aggódtak tegnap az eső miatt, de úgy tűnik, szereti őket az időjárás, és így egy kellemes napot tudnak majd eltölteni. A polgármester arról is beszélt köszöntőjében, hogy bár idén tartják a családok évét, minden év a családok éve, ebben pedig az önkormányzat is igyekszik segíteni a családokat. Kiemelte a védőnői szolgálatot, az óvoda felújítását, emellett pedig beiskolázási, óvodáztatási támogatással is segítik a családokat, illetve azokat is, akik szeretnének a településen letelepedni.

navigate_before
navigate_next

– A családoknak a helyzete nem könnyű, hiszen a jövőnket nevelik, nehéz helyzetben is lehetnek olykor, a gyereknevelés mindig egy nagy kihívás. A mindennapokban is szeretnénk segíteni – mondta el a polgármester, hozzátéve, hogy a mai nap a közösségalkotásról is szól.

Az intézmények, civilszervezetek, illetve magánszemélyek közös munkájával valósulhatott meg a gyereknap. A program Rózsás Viki zenés, interaktív gyermekműsorával indult, ahol találós kérdésekkel és közös énekléssel is várta a kicsiket. Ezt követően a gyerekek felfedezték az “állomásokat”: volt lufihajtogatás, óriás memóriajáték, kézműves foglalkozás, népi játékok, óriásbuborék-fújás, ugrálóvár, hulahopp karikázás, arcfestés, illetve kupakos kerítésdíszítés is. Finomságok is készültek a játszótéren: a Kiss Mária Hortensia Honismereti Kör tagjai kenyérlángossal készültek azoknak, akik megéheztek a hosszú játékban.