Hírek Kiemelt hírek Színes

Makocino – online te(l)jeskávé

Migrációs csiki-csuki, ellenzéki korpakoalíció, megdönthetetlen magyar futballrekord, Kapás Bogi zsonglőrtudománya. Szombati koffeinbomba: a legforróbb, legpikánsabb és legédesebb hírek kistérségből és nagyvilágból.

MH-lapszemle

Érdekszövetség

Migrációs csiki-csuki.

Az Európai Bizottság azt javasolta, hogy Szerbia és Montenegró már 2025-ben csatlakozzon az unióhoz, a francia elnök és a német kancellár is óvatosságra int, a szakértő szerint a nyugat-európai államoknak a migrációs politika miatt nem áll érdekükben a balkáni bővítés – így a Hirado.hu.

„A nyugat-európai államok azért nem támogatják teljes mértékben ezeknek az országoknak az integrációját, mert hogyha csatlakoznának az Európai Unióhoz, akkor nőne a bevándorlásellenes államoknak a súlya az Európai Unión belül – jelentette a Figyelő főmunkatársa. Deák Dániel szerint a nyugat-európai államok vezetői attól tartanak, hogy a csatlakozó országok, a V4-ek, így Magyarország migrációs álláspontját is erősítenék. Éppen ezért – a szakértő szerint – hazánknak érdeke a balkáni bővítés.”

Csúszhat Szerbia és Montenegró uniós csatlakozása

A migrációs politika miatt nem áll a nyugat-európai államok érdekében a bővítés. Az Európai Bizottság azt javasolta, hogy Szerbia és Montenegró már 2025-ben csatlakozzon az unióhoz, azonban a francia elnök és a német kancellár is óvatosságra intett a balkáni országok felvételével kapcsolatban. A V4-országoknak előnyére válna a két ország csatlakozása.

Szembeköpés

Mellár korpája.

Mellár Tamás feladta addigi véleményét a függetlenségről, és nem utolsósorban szembeköpte a rá szavazó választópolgárokat amikor úgy döntött, hogy beül Bősz Anett helyére a Párbeszéd-frakcióba – véli a Magyar Idők Online.

„Elmondta, hogy a függetlenség milyen fontos neki, de amikor látta, hogy megszűnhet egy ellenzéki frakció kötelességének érezte, hogy segítsen, hiszen nem nézhette tétlenül, hogy gyengül a kormány ellenzéke. Azaz, van az a pénz amiért, a mondás szerint korpásodik a haj…”

Szembeköpött választók | Magyar Idők

Nagy volt a riadalom az ellenzéki padsorokban, amikor Bősz Anett liberális politikus bejelentette, hogy kilép a Párbeszéd frakciójából, ugyanis a frakcióalakításhoz legalább öt parlamenti képviselő szükséges, a Párbeszéd létszáma azonban így négyre csökkent volna, így veszélybe került a frakció léte és természetesen az a 135 millió forintos támogatás is ami a frakcióalakítás miatt járt volna …

Mesterhármas

Megdönthetetlen futballrekord.

Az 1982-es spanyolországi világbajnokságon Magyarország 10–1-re verte El Salvadort, amivel a mai napig rekordernek számít, mert tíz gólt más csapat nem tudott lőni a vébéken egyetlen meccsen – tekint vissza a legendás sikerre az Origo.hu.

„Mészöly próbált fiatalítani, de a válogatott gerincét még mindig az 1978-as vb kulcsemberei (Nyilasi, Törőcsik, Csongrádi, Csapó) adták. Öreg csapat volt már, amely az utolsó nagy dobására készült. A közvélemény sokat várt a magyaroktól, akik rögtön az első meccsen 10–1-re győztek El Salvador ellen, ami máig élő vb-rekordnak számít. A gólokat Nyilasi (2), Fazekas (2), Pölöskei, Tóth és Szentes szerezte, na meg az a Kiss László. Ő a vb-k történetének első olyan játékosa lett, aki csereként beállva szerzett mesterhármast.”

Egy máig megdönthetetlen magyar rekord az 1982-es focivébéről

Az 1982-es spanyolországi világbajnokságon Magyarország 10-1-re verte El Salvadort, amivel a mai napig rekordernek számít, mert tíz gólt más csapat nem tudott lőni a vébéken egyetlen meccsen. A németek egy előre lefixált csoportmeccsen jutottak tovább az osztrákokkal karöltve, hogy aztán később az elődöntőben a vb-k történetének egyik legdrámaibb végjátékát produkálva kiejtsék a franciákat.

Zsonglőr

Bogi mozdulatlansága.

Az olimpiai bronzérmes, ötszörös Európa-bajnok, rövid pályás Európa-bajnok, világbajnoki bronzérmes úszónő, Kapás Bogi zsonglőrtudományáról ír a Lokál Online.

„Bogi a hátúszási technikát tökéletesíti edzőjével, Virth Balázzsal, mégpedig úgy, hogy tempó közben egy vízzel teli üveggel egyensúlyoz. ‘Technika fejlesztés. Mert a hátúszás akkor szép és jó, ha közben nem mozdul a fej’ – írta Kapás Boglárka a videóhoz.”

Kapás Bogi egy igazi zsonglőr!

Bogi a hátúszási technikát tökéletesíti edzőjével, Virth Balázzsal, mégpedig úgy, hogy tempó közben egy vízzel teli üveggel egyensúlyoz. „ Technika fejlesztés. Mert a hátúszás akkor szép és jó, ha közben nem mozdul a fej ” – írta Kapás Boglárka a videóhoz.