Hírek Kék hírek

Kettős gyilkosság történt Hódmezővásárhelyen

Néhány nappal ezelőtt rejtélyes tűzesethez értesítették a katasztrófavédőket Hódmezővásárhelyen a Gregus Máté utcában. A tűz eloltását követően azonban a körzeti megbízott két holttestet is  talált a házban, méghozzá meglehetősen gyanús körülmények között. Már akkor sejteni lehetett, ami mára hivatalossá vált: az idős házaspár gyilkosság áldozata lett. Az elkövetőket már elfogták. 

Molnár Gitta

Az eset kapcsán dr. Harkai István, a CSMRFK Hódmezővásárhely Kapitányság vezetője elmondta: pénteken hajnalban egy hölgy meglehetősen nyugodt hangon tett bejelentést az utcában a tűzesetről, majd azt is közölte: a lakásban a szülei is bent vannak.

Balról: Dr. Rádi Norbert bűnügyi főkapitány-helyettes, Dr. Piros Attila főkapitány, Dr. Harkai István, a Hódmezővásárhely Rendőrkapitányság vezetője

– A kiérkező körzeti megbízott két holttestet talált a lakásban, melyek átvizsgálását követően már nyilvánvalóvá vált számára, hogy a sérüléseik nem hozhatóak összefüggésbe a tűzesettel. Az idős emberek ugyanis koponyasérülést szenvedtek – emelte ki Harkai István, majd elmondta: eközben a helyszínen tartózkodott az elhunytak lánya, és annak élettársa is, aki már nem volt ismeretlen a rendőrség előtt. Több alkalommal is kezdeményeztek már vele szemben büntetőeljárást erőszakos bűncselekmények miatt. Természetesen még a helyszínen kihallgatták őket, amely közben ellentmondásokba keveredtek, így előállították őket a kapitányságon. Innen pedig a CSMRFK Bűnügyi Szolgálata vette át a helyszínelést. Ezzel kapcsolatosan Dr. Rádi Norbert bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettes kiemelte: olyan bizonyítékokat kerestek, amelyek a vásárhelyi kollégák által felállított verziót ki tudták zárni, vagy meg tudták erősíteni. Íme a helyszínelés és a gyanúsítottak előállítása videón:

– A nyomozás során széles körű adatgyűjtést végeztünk, hogy percről percre fel tudjuk térképezni a gyanúsítottak elmúlt napját, a családon belüli viszonyokat is igyekeztünk tisztázni. Végül a bejelentéstől számított 10 órán belül már közölni tudtuk a feltételezett elkövetők férfi tagjával a bűncselekmény megalapozott gyanúját, ez alapján pedig részletes, bűnösségére is kiterjedő beismerő vallomást tett – mondta el Rádi Norbert, majd ezt is részletesen ismertette, íme a kettős gyilkosság megrázó története:

A Gregus Máté utcai családi házban lakott egy 87 éves férfi és egy 78 éves hölgy, a lányukkal. Neki hosszabb ideje volt egy élettársa, aki már többször büntetve volt erőszakos bűncselekmények miatt. A legutóbbi szabadulását követően – bár a szülők ezt ellenezték – de a férfi mégis odaköltözött az élettársához, a családi ház melléképületébe. A pár erősen italozó életmódja miatt folyamatos konfliktus volt a szülők és a pár között. Ezért a nő és férfi a csütörtök esti órákban úgy döntöttek, hogy bántalmazni fogják a szülőket. Ez pedig úgy történt, hogy a nő a konyhahelyiségbe hívta édesapját, ott lekötötte a figyelmét, míg az élettársa egy, az élet kioltására alkalmas eszközzel hátulról megtámadta, több ütést mért rá. A férfi sérüléseibe belehalt. Felesége, az idős hölgy egy másik szobában az ágyban feküdt, súlyosan mozgáskorlátozott volt. Vele is hasonló módon végeztek. Majd az volt a terv, hogy egy PB gázpalack pusztító erejével tüzet okoznak az ingatlanban, méghozzá azért, hogy a kiérkező hatóságokat félrevezessék, azt a látszatot keltsék, hogy a szülők így veszítették el az életüket. Majd ezt követően távoztak az ingatlanból, a bizonyítékok alapján több italozó helyet látogattak végig. Mikor hazaérkeztek látták, hogy nem ég az ingatlan, visszavonultak a melléképületbe italozni, majd mikor pár óra múlva bementek a főépületbe, akkorra az már lángolt. Ekkor úgy gondolták, hogy tervük mégis sikerült: és jelentették a tüzet.

A férfit és a nőt több emberen elkövetett emberölés gyanúja miatt őrizetbe vették, és a mai napon az ügyészség kezdeményezte az elkövetők előzetes letartóztatását. Erről a Szegedi Járásbíróság még a mai napon dönt.

Az üggyel kapcsolatosan Dr. Piros Attila a CSMRFK főkapitánya hangsúlyozta:

– A magyar rendőrség hívásfogadó rendszere, a körzeti megbízottak, a bűnügyi- és közlekedésrendészeti szolgálat a nap 24 órájában olyan kvalitással rendelkezik, hogy ha ilyen súlyos bűncselekmény meg is történik, akkor is nagyon gyorsan tudnak beavatkozni és nem csak a szerencsének köszönhető, hogy elfogják az elkövetőket. 

 

Borítókép és videó: police.hu