Hírek Kiemelt hírek Színes

Jól sikerült a Váll-Ker főzőversenye

Ahogy lenni szokott, a Kemencés és Hagymás Grillfesztiválon idén is volt főzőverseny, ahol finomabbnál finomabb ételek készültek. Ebben azt esztendőben egy olyan csapat nyert, akik most jelentkeztek első alkalommal a versenyre.

Kellemes illatok lengték körül a Váll-Ker Kft. udvarát: a Kemencés és Hagymás Grillfesztiválon idén is finom, ízletes és jól kinéző ételekkel neveztek a csapatok. Az indulók többek között sütöttek pizzát, oldalast és kolbászokat is, azonban sokan nem árulták el a recepteket. Így volt ezzel Lombardo is, aki csak részleteket osztott meg a II. helyezett ételükről.

– Egy speciális grillkolbásszal készültünk, amelyet édesanyámmal, Évivel közösen kísérleteztünk ki és várhatóan majd az Anna Falatozóban is elérhető lesz. Egy nagyon finom hamburgerhúst alkotott meg édesanyám, és arra gondoltunk, mi lenne, ha ezt bélbe töltenénk, mert úgyis zseniális volna – fogalmazott a Shiva tagja. – Raktunk bele még bodzaszörpöt és citromot is, amely a bél savassága miatt kellett, illetve hogy ne száradjon ki. Vannak benne még titkos fűszerek és egy speciális pác is, amelyet szintén nem árulhatok el, mert az az Anna Falatozó titka.

Köretként újhagymás, bodzás lekvárt készítettek, illetve újburgonyát is sütöttek rozmaringos ízesítéssel, továbbá zsályachipsszel díszítették az elkészült ételeket. A versenyt végül a 22. számú csapat nyerte meg, egy BBQ oldalassal.

A főzőverseny eredményhirdetése előtt Lázár János országgyűlési képviselő üzenetét is felolvasták. Lázár János levelében kiemelte, Magyarország legmeghatározóbb kandallógyártója több száz főt foglalkoztat és a város egyik jelentős munkaadója, amelyet meg kell becsülni.

A Tihanyi Vándorszínpad az idén is fergeteges műsorral érkezett. Tihanyi-Tóth Csaba közreműködött a díjak átadásában is. A színművész visszatérő vendége a grillfesztiválnak, és ahogy elmondta: a nyári szezont mindig Makón kezdi meg.

– Sajnos, ritkán van lehetőségem grillezni, de ha a barátok meghívnak, szívesen elmegyek. Bármiféle grillezett étel jöhet olyankor – fogalmazott a színművész.

navigate_before
navigate_next

A fesztivál másik rendszeres vendége Lajsz András. Bár a koktélkirály most nem tudott ételeket kóstolni, a remek hűsítő koktélokat szorgosan készítette. Elárulta, most az epres italok voltak a közkedveltek. A grillfesztiválon bemutatkoztak a Continental KirályTeam kick-boxozói is. Este fellép a Dupla Kávé és Freddie is.