Kiemelt hírek Makó

Ezekben a makói utcákban újítják fel a járdákat

160 millió forintból összesen 6,9 kilométernyi járdaszakasz újul meg az idei makói járdaprogramban. Ahogy tavaly, úgy az idén is valamennyi választókörzetben közel azonos hosszban kapnak térkövet. Egy kivételével, a Türr utca egy szakaszán ugyanis betonozni fognak. A közmunkaprogramban pedig 1,5 kilométernyi járda újul meg.

Ahogy tavaly, úgy ezen a nyáron is valamennyi választókörzetben végeznek járdaépítési programot. A korábbi gyakorlatnak megfelelően a lakossági jelzések, illetve személyes tapasztalataik alapján az illetékes települési képviselők javasolták a helyszíneket.

Makón egyébként összesen 228 kilométernyi járda van, ebből 23 felújítása vált szükségessé.

Tavaly 106 millióból 6,2 kilométernyi kapott jellemzően térkövet, úgy az idén is hasonló, hosszban/illetve négyzetméterben újítják fel a járdákat. A városi költségvetésben erre a munkára betervezett 160 millió forint egyébként lehet, nem lesz elegendő, ugyanis a tervezett munkálatokra összesen 157 millió forint ajánlat érkezett. A rossz állapotú járdák felújítását egyébként idén is makói vállalkozók végzik.

Az idei rekonstrukció, ahogy a tavalyi is, a járdaprojekt és a Start program keretein belül zajlik. A járdaprojektben májustól szeptemberig 27 utcában mintegy 6,9 kilométernyi járdát építenek újjá. Ezen felül a közfoglalkoztatottak segítségével zajló Start programkeretein belül 11 utcában másfél kilométer járda épül újjá.

A makói járdaprogramban érintett helyszínek:

Forrás: makói önkormányzat