Hírek Kiemelt hírek Makó

Tovább fejlődtek a játszóterek

Czirbus Gábor alpolgármester összegezte a játszóterekkel kapcsolatos fejlesztéseket a választókerületében, továbbá hozzátette: minden játszótér készen áll a hétvégére, átnézték és rendbe rakták az összes játszóteret a városban gyermeknap alkalmából.

– A 2014-es önkormányzati választások előtt és a kampányban az egyik fő megvalósítandó célom az volt, hogy játszótereket szeretnék létrehozni és fejleszteni a választókerületemben. Fiatal, gyakorló apukaként láttam ezeket a hiányosságokat a városrészben, és akkor már eldöntöttem – természetesen meghallgatva az itt élők véleményét – hogy a választókerületben bővítsünk játszótereket és újakat hozzunk létre – mondta el Czirbus Gábor. Az alpolgármester kiemelte: 2015-ben képviselői alapjának felhasználásával a Hunyadi utca és a Tömörkény utca közti játszóteret bővítették és építették, tavaly pedig a Kölcsey és a Szent Gellért utca kereszteződésében található babafa park között építették meg a játszóteret.

Czirbus Gábor hozzátette, hogy mindezt a képviselői alapjának terhére tudta megvalósítani: az idei évben újabb játékeszközöket tudott vásárolni a Kölcsey és a Hunyadi-Tömörkény utcai játszótérre is. Előbbi két új elemmel, egy mászókával és egy úgynevezett mókuskerékkel, utóbbi pedig egy homokozóval bővült, amely szabványos méretű, tanúsítvánnyal ellátott homokozó.

 – Nagyon nagy megelégedésükre szolgál az itt élőknek, a Zrínyi utcai óvodások is gyakran kijönnek ide, hogy kellemesen töltsék az időt a Kölcsey utcai játszótéren. Szeretném még jövőre a képviselői alapom terhére ezt a játszóteret még egy kicsit fejleszteni, szeretnék még egy-két játékelemet ide hozni. Úgy gondolom, hogy akkor a választókerületemben található játszóterek olyan állapotba lesznek, hogy azok használhatóak és mindent igényt kielégítőek lesznek – mondta el az alpolgármester, hozzátéve: van még egy másik játszótér, amelyet folyamatosan felújítanak, az pedig a Szent István téren található nagy játszótér. Czirbus Gábor továbbá azt is elárulta, hogy 2014 óta több mint egymillió forintot fordított a játszóterek fejlesztésére a képviselői alapjából, amelyből továbbá támogat civil egyesületeket, közösségépítést, illetve a városrésznapot is ebből szokta finanszírozni.

A város összes játszótere átnézésre és felújításra került a közelgő gyermeknap alkalmából. Az alpolgármester hozzátette, hogy természetesen vannak még lehetőségek hova fejlődni, hiszen voltak, amelyeket nem tudtak felújítani. Tavaly Weszelyné Véghseő Henriett képviselő jóvoltából és kezdeményezéséből egy mozgáskorlátozott játszóteret tudtak átadni, de évközben is folyamatosan figyelnek a visszajelzésekre, és javítják a megrongálódott játékelemeket. Továbbá az ivóvízhálózatot is fejlesztik a játszótereknél, a cél, hogy minden játszótérnél legyenek ivókutak.