Hírek Kiemelt hírek Makó

Nagy a verseny, de a Hagymatikum állja a sarat

55 évvel ezelőtt adták át a régi fürdőt, ebből az alkalomból nosztalgiáztunk Gergely Gáborral a múltról, jelenről, jövőről.

1963 májusában lett kész a régi fürdő, azóta elképesztő változáson ment keresztül, ám erre nagy szükség is volt, hogy alkalmazkodni tudjon a vendégek elvárásaihoz, mondja Gergely Gábor.

A Hagymatikum igazgatójától megtudtuk, a 2000-es évek közepén vetette meg a lábát Makón a turizmus fejlesztésének ötlete, ekkor már többet akart nyújtani a fürdő, mint alapszintű szolgáltatások. A mai formáját 2012-ben nyerte el az épület.

– A Hagymatikum az ország legnagyobb területű szauna világával rendelkezik, Országos Gyógyfürdő minősítésünk van, kiemelkedő az egészségturizmus és még sorolhatnám. Fejlesztésekre, új ötletekre, szolgáltatásokra azonban mindig, minden területen szükség van, annak érdekében, hogy visszatérő vendégeink legyenek. Most jön az igazán nagy mérföldkő az életünkben – utalt a küszöbön álló beruházásra Gergely Gábor.

Bár az 50 méteres medence elbontása műszaki okok miatt muszáj volt, a helyére épült egészségturizmust segítő részleggel sokat fejlődött a fürdő. Itt korábban csak minimális mértékben volt lehetőség masszázsra és az iszapkezelésre.

– Az igény viszont megvan a sport és az úszási lehetőségre a vendégek részéről, ezért kiemelt cél, hogy ismét legyen lehetőség a mélyvizes úszásra. A kivitelezés már ebben az évben elkezdődhet, és hamarosan lesz egy 25×33 méteres medence erre a célra – tudtuk meg az igazgatótól.

A vendégek a különleges élményeket adó programokat nagyon keresik, ezért Gergely Gábor a négy évszakos új családi zóna sikerében is biztos. A turizmus fejlődését pedig mi sem jellemezhetné jobban, hogy a Hagymatikum vendégeire komolyan építenek a szállásadók is, a minimális kapacitás mostanra többszörösére nőtt a megnyitott panziókkal, apartmanokkal, hotellel.