Hírek Kiemelt hírek Színes

Makocino – online te(l)jeskávé

Makó életmentő fürdője, Európa vészharangja, Tusup teregetése, életveszélyes maciszelfi. Pénteki koffeinbomba: a legforróbb, legpikánsabb és legédesebb hírek kistérségből és nagyvilágból.

MH-lapszemle

Fürdőnosztalgia

Életmentő vizes mementó.

55 évet adták át a régi makói fürdőt, amelynek helyén most a Hagymatikum áll, és mely ma már csak régi képeslapokon, illetve a makóiak emlékezetében létezik – idézi fel a Delmagyar.hu.

„A már lebontott egykori fürdőre nem csak a nosztalgia miatt lehet jó szívvel emlékezni. Ennek köszönhető, hogy évi négy-öt ember megmenekült a Marosba fulladástól, több tízezer ember gyógyulást, enyhülést nyert a makói gyógyvíznek köszönhetően, és hogy a városban meghonosodott a fürdőkultúra, az úszásoktatás és az úszósport.”

14 millióba került – a helyiek 500 ezret adtak rá össze: 55 éve adták át a régi makói fürdőt

Makó – A régi makói fürdő, amelynek helyén most a Hagymatikum áll, ma már csak régi képeslapokon, illetve a makóiak emlékezetében létezik. 55 évvel ezelőtt adták át – fontos szerepe volt abban, hogy a városban meghonosodott a fürdőkultúra, mi több, sokan az életüket is a létesítménynek köszönhetik.

Vészharang

Európa alternatívája.

A volt kommunista államok tanítanak leckét demokráciából a nyugatiaknak Európában, amiből az érintettek egyre kevésbé kérnek – boncolgatja a Hirado.hu-n a Médianéző igazgatója, Boros Bánk Levente.

„Európa már 2008 óta permanens válságban van, és ilyenkor kell teljesen világosan beszélni. Kifejtette, Közép-Európában kialakult egy olyan együttműködés, amely alternatív megoldást kínál a válságból való kilábalásra, azonban ahhoz meg kell kongatni a vészharangot ahhoz, hogy az unió vezetői ráébredjenek, hogy milyen irányba kell menni. Kiemelte, ezt elsőként Orbán Viktor tette meg 2014 környékén, hiszen az ő hívta fel először a figyelmet a migrációs válságra, és azóta azok az államok, amelyek eddig nem hallatták a hangjukat, vagy el voltak nyomva, összefogtak, és határozottabban érvényesítették érdekeiket.”

Boros Bánk Levente szerint a volt kommunista államok tanítanak leckét demokráciából a nyugatiaknak

Több uniós tagország vezetése erősen ágál az ellen, hogy új tagállamokat vegyenek fel az Európai Unióba, ugyanis a vezetésnek mostanában elég rossz tapasztalatai vannak a volt kommunista országokkal, főleg mert „mi tanítunk leckét demokráciából a nyugatiaknak” – fejtette ki a Médianéző igazgatója az M1-en. Boros Bánk Levente arról is beszélt, hogy a V4-ek víziói a 21.

Csalás

Tusup teregetése.

Alaposan kiteregeti a szennyest az edzője-férj: írása szerint Hosszú Katinka lépett ki a házasságukból azzal, hogy félrelépett edzőpartnerével, Dudás Dániellel – közli az Origo.hu.

„Hosszú Katinka húsvétkor ismerte el a félrelépést, de mivel Tusup hisz a házasság intézményében, megígérte, hogy dolgozni fog azon, hogy túl tudjon lépni a történteken. Tusup mindent megtett ezért, de viszonzásul nem kapott semmit, egyedül dolgozott azon, hogy elfelejtsék a múltat, Hosszú pedig másodszor is Dudás felé fordult, ahonnan már nem volt visszaút.”

Shane Tusup: Katinka megcsalt, soha nem szeretett igazán

Nyílt levélben teregette ki a szennyest Shane Tusup megromlott házasságáról.

Elemózsia

Életveszélyes szelfi.

A Blikk Online arról ír, szelfizni akart a medvével az az asszony, akire a csíksomlyói búcsúban rontott rá egy vadállat a hét végén.

„A nő és társai egy étellel megpakolt szatyorral vágtak neki az erdőnek, hogy piknikezzenek. Ekkor találkoztak a veszedelmes állattal: a maci tisztes távolból, érdeklődve figyelte őket. Ám míg a többiek óvatosan távolodtak a vadtól, a nő, egyik kezében az étellel, a másikban a telefonjával hátat fordított a medvének, hogy közös képet csináljon vele. A maci azonban nem értékelte az akciót, annál jobban érdekelte az elemózsiás csomag: a szelfiző felé iramodott, majd kikapta a kezéből a pakkot.”

Szelfizni akart vele, megtámadta a csíksomlyói medve a magyar nőt

A Blikk információi szerint a nő és társai egy étellel megpakolt szatyorral vágtak neki az erdőnek, hogy piknikezzenek. Ekkor találkoztak a veszedelmes állattal: a maci tisztes távolból, érdeklődve figyelte őket. Ám míg a többiek óvatosan távolodtak a vadtól, a nő, egyik kezében az étellel, a másikban a telefonjával hátat fordított a medvének, hogy közös képet csináljon vele.