Hírek Kiemelt hírek Makó Színes

Jó reggelt, Makó!

Külföldi diákokat fogadott Makó polgármestere, mintegy 120 gyereket látott vendégül a Figyi Coffee és Rendezvényház, sikertörténet a mezőhegyesi ménesbirtok és tangazdaság – a tegnapi nap legfontosabb hírei mellett pedig programokat is ajánlunk önnek a hétvégére!

Külföldi diákokat fogadott Farkas Éva Erzsébet: koordinátor intézményként egy két éves Erasmus+ plusz programot valósít meg a SZIGNUM, amelynek célja, hogy átformálja az európai iskolák atmoszféráját egy nemzetközileg elismert és hatékony konfliktuskezelési módszerrel. Mintegy 120 gyermeket látott vendégül a Figyi Coffee és Rendezvényház gyermeknap alkalmából. A két hónappal ezelőtt kezdődött gyűjtésnek köszönhetően meg is ajándékozta a Makói Katolikus Általános Iskola alsó tagozatosait és óvodásait. Hat embert akart becsempézni egy bolgár férfi Csanádpalotánál.

Sikertörténetet szült Mezőhegyesen a kormányzati bátorság: az állami tulajdonba került ménesbirtok és tangazdaság mára olyan központtá vált, mely biztos alapokat nyújt a település és a Csongrád megyét is magába foglaló tágabban értelmezett térség gazdasági fejlődéséhez. Közép-Kelet Európa egyik legnagyobb közösségi irodája nyílik meg július 1-én, Budapesten a Millenárison. Most akkor lesz egy mégJobbik? A párt új elnöksége gyorsan véget akar vetni a belső forradalomnak a néppártosodást nem támogató tagok és a vezetők közt, ám nem biztos hogy egyszerű lesz.

A mai napon Dr. Oláh Zoltán Sándor tart előadást a könyvtár olvasótermében az archeogenetikáról, Hódmezővásárhelyen pedig a Nagy Háború izraelita hőseiről emlékeznek meg, ahol Urbancsok Zsolt, a makói levéltár vezetője is előadást tart majd. Szombaton eredményhirdetéssel egybekötött rajzkiállítás nyílik a Glorius Vigadóban, ahol díjazzák a „Láttad-e már a zenét?” résztvevőit. Ha pedig szeretné nagy kivetítőn nézni a Bajnokok Ligája döntőjét szombaton, nézze velünk a Nyugi Teraszon!

A hétvégére pedig Bruno Mars dalával hangolódunk!