Alig, hogy Toroczkai László bejelentette, nem lép ki a Jobbikból, de létrehozzák a párt eredeti elvei mentén a Mi Magunk platformot, a Jobbik már el is határolódott és bejelentette, a párt alapszabálya semmiféle platformot nem enged meg – számolt be a PestiSrácok.

Toroczkai barátságtalan válasznak nevezte a Jobbik reakcióját Facebook-oldalán, ahol röviden értékelte is a kialakult helyzetet: „Ez egyelőre továbbra sem a párbeszédre és együttműködésre való nyitottságról árulkodik”.

– Sokan szeretnének új pártot, ami viszont hiába eredményezne tisztább helyzetet, hiába volna bizonyos szempontból kényelmesebb is: csak épp nem a siker útja. Márpedig mi győzni szeretnénk a választásokon! – közölte Facebook-oldalán Novák Előd, hozzátéve: „Platformunk a Jobbik lelke, lelkiismerete is lehetne, hogy legyen egy belső hang, mely pl. mindig figyelmeztet: a magyarság számára stratégiai kérdésekben politikai taktikázgatásnak nincs helye”. A politikus reméli, hogy a mostani platform konstruktív lesz. Felesége, Dúró Dóra is csatlakozott a platformhoz, és a tisztújítási kérdésben is nyíltan Toroczkait támogatta. Novák Előd arról is írt, hogy a platformjuk pótolná a párt mulasztásait, összeszednék a pénzt, amire esetleg nem volt. Példaként hozta az időközi választásokat és a saját jelölt indítását.

– A 12 évig SZDSZ-színekben fővárosi közgyűlési képviselőként kozmopolita világvárost építő, balliberális polgármesterjelölt nem lehet számunkra a Fidesz alternatívája a VIII. kerületben – írta Novák Előd, továbbá kiemeli: „sikerünkhöz nem milliárdok, nem óriásplakátdömping és nem taktikázgatás kell, hanem hiteles, következetes politizálás, mely megtartja és szépen gyarapítgatja is szavazótáborunkat, ami a legutóbbi, százalékos csökkenés előtt folyamatos volt. ”

A Jobbik Magyarország Mozgalom szerint a Toroczkai László által bejelentett “Mi magunk” platformnak nincsen létjogosultsága, mert egyrészt az alapszabály ezt nem teszi lehetővé, másrészt a Jobbik nem önmagát képviseli, mi nem magunkat képviseljük, hanem minden magyar embert.

Toroczkai László Zoom-nak adott interjújában elmondta, hogy a platformnak van létjogosultsága, hiszen a Jobbik elnökválasztásán a programjára 46 százaléknyi szavazatot kapott. Hozzátette: „a párbeszéd lenne a minimum, de sajnos mégsem erre, hanem a legrosszabbra kell készülnünk.”

– Most a Jobbik elnökségének térfelén pattog a labda, ám ha párbeszéd helyett továbbra is a kizárásomat lebegtetik, akkor más irányt is vehet a platform. – mondta Toroczkai, aki ezzel finoman pártszakadás lehetőségét is belengette.

 

Forrás: PestiSrácok | Borítókép: Kovács Tamás (MTI)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest