Csanádalberti polgármestere Toyotája elé szabálytalanul hajtott egy földes mellékútról egy négy személyt szállító Ford. Csjernyik Zoltán már hiába fékezett. Majd három évtizedes jogosítvány tulajdonosaként és vétlen szereplőként elszenvedte élete első közúti balesetét. A címlapképen a polgármester Toyotája.

– Szabályosan haladtam Vásárhely felől Makó Felé, amikor Szikáncs közelében, a 9-es kilométerszelvényben az út jobboldal felől Vásárhely felé kikanyarodott elém egy autó. Hiába fékeztem – mondta a polgármester.

Csjernyik Zoltán, akinek a kocsija rendesen összetört, elmondta, hogy nem ment gyorsan, nem telefonált vezetés közben. Csakhogy az érintett szakaszon az út jobb oldalán végig dús a növényzet, így a kikanyarodó autót csak az utolsó pillanatban látta meg.
A kocsik műszaki mentését a vásárhelyi tűzoltók végezték el. A helyszínelő vásárhelyi rendőrök a sofőrökkel szondát is fújattak.

– Azt állapították meg, hogy nem ittam alkoholt, mielőtt a kocsiban szálltam, de nem is szoktam, főleg vezetés előtt nem – tette hozzá a polgármester, akit – ahogy a másik jármű utasait, a vásárhelyi kórházba szállítottak a kiérkező mentők.

Csjernyik Zoltán csak vétlen szereplője volt a balesetnek.

– Mindenféle vizsgálatot elvégeztek rajtam, beleértve a CT-t és ultrahangot is, de szerencsére semmi bajom nem lett. Leszámítja, hogy a bekötött biztonsági öv egy kicsit meghúzta a vállam. Illetve élénken él az emlékezetembe a kormányból kinyílt légzsák hangja, ütése, s a működésbe lépett az azt nyitó patron puskapor szaga – tette hozzá a polgármester.

A baleseti helyszínelők már a helyszínen megállapították, hogy a baleset vétlen szereplője volt a Toyotát vezető polgármester, s nem vitatta ezt a Ford sofőrje is, aki elismerte, hogy ő volt a baleset okozója.

Csjernyik Zoltánt egyébként – mint mondta – aznap saját felelősségére hazaengedték a kórházból.
– Nem tudom, hogy a másik kocsiban ülők megsérültek-e, de ha igen, jobbulást kívánok neki – mondta Csanádalberti polgármestere, aki most várja, hogy megnézze az autóját a kárszakértő.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest