Hírek Kiemelt hírek Színes Térség

Pünkösdi fúvós koncert volt Apátfalván

Pünkösd alkalmából az apátfalvi Borbély András Band koncertet szervezett. Ez alkalomból meghívták a szentesi városi fúvószenekart is. Ezzel a fellépéssel szerettek volna emléket állítani Borbély András előtt, a település díszpolgára és egykori zenetanára előtt.

Amióta megalakult a Borbély András Band Apátfalván, a jeles ünnepek alkalmából fúvószenekari koncertet szerveznek. Így voltak pünkösdkor is, ahová vendégfellépőként Szentes Város Fúvószenekarát hívták meg. Mátó Mátyás, az apátfalviak vezetője elmondta, jó kapcsolatot ápolnak a térség és az ország számos együttesével, akiket megpróbálnak elhívni a különböző rendezvényeikre. Nemrégiben a szolnokiakat és a mezőhegyeseiket is vendégül látták már.

– Most egy régi kapcsolatot elevenítettünk fel a szentesiekkel: régen nagyon sokat zenéltünk együtt, aztán mindketten más utakon folytattuk. Meghívtuk őket és nagyon örülök, hogy elfogadták a meghívásunkat. Reméljük, egy jó kis délelőttöt tudunk összehozni itt Apátfalván – fogalmazott a karnagy. A fúvószenekarok indulókkal, filmzenékkel, operettekkel, de szerb népzenékkel is készültek az apátfalviak. A Tini és Mini Tini Mazsorett Csoportot a Borbély András Band kísérte, így a tehetséges mazsorettesek igazi élőzenés kísérettel léptek a színpadra.

navigate_before
navigate_next

Szekeres Ferenc polgármester elmondta, Apátfalva számára büszkeséget jelent, hogy egy olyan fúvószenekara van, amely méltó emléket állít Borbély András díszpolgár előtt, aki sokat tett a zeneoktatásért a faluban. Bandi bácsi keze alatt számos fúvós növendék nőtt fel.