Belföld Kék hírek

Kutyakölykökkel bukott le egy olasz

31 kutyakölyköt zsúfolt egy Mercedes csomagtartójába egy 41 éves olasz állampolgárságú férfi, aki ellen állatkínzás vétség elkövetésének gyanúja miatt indult eljárás.

A járőrök szombaton  9 óra 40 perckor az M70-es autóút csörnyeföldei pihenőjénél egy Mercedes sofőrjét ellenőrizték. A rendőrök a jármű csomagterében 31 kutyakölyköt találtak összezsúfolva. Az olasz férfi a Magyarországon vásárolt állatokat, amelyek állategészségügyi kiskönyvvel és egyedi jelöléssel sem rendelkeztek, megfelelő ivóvíz és élelem nélkül szállította. Az egyenruhások megítélése szerint a további szállítás az ebek egészségkárosodásához vezetett volna, ezért az állatkínzás vétség elkövetésének igazolásához hatósági állatorvost rendeltek ki.

Az elvégzett orvosi vizsgálat alátámasztotta a bűncselekmény gyanúját, ezért a rendőrök a kutyákat lefoglalták, majd átadták egy állatvédő szervezetnek, a külföldi személyt pedig előállították és gyanúsítottként hallgatták ki állatkínzás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

Forrás: police.hu