Hírek Kiemelt hírek Makó Színes

Jó reggelt, Makó!

Véget ért a XII. Maros-parti randevú, a babgulyás házi csipetkével lett a befutó Rákoson, négy kilométernyi járdát építenek Királyhegyesen, kihirdettük a hét emberét – tekintse át velünk a tegnapi nap legfontosabb híreit!

Utolsó napjához érkezett tegnap a nemzetközi veteránjármű találkozó és a negyedik alkalommal megrendezésre kerülő Ford T-Modell kiállítás Makón: a résztvevők felvonulással búcsúztatták a háromnapos rendezvényt, illetve tiszteletüket tették Galamb József szobra előtt is. Babgulyás házi csipetkével lett a befutó Rákoson: ragyogó időben, rekordszámú résztvevővel tartották meg a 25. Pünkösdi Tanyanapot. Négy utcában és négy ütemben épül több mint 4 kilométernyi járda Királyhegyesen. Várhatóan őszre már el is készül a beruházás, jelenleg a Jókai utcában folynak a munkálatok. A tegnapi napon ismét kihirdettük a hét emberét: Vargáné Szalados Klárát, a Pápay iskola tagintézmény-vezetőjét.

Kocsmai dulakodás miatt állhat bíróság elé egy makói férfi: ütötte, rúgta vitapartnerét, a telefonját is összetörte. A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) és a Terrorelhárítási Központ (TEK) összehangolt akció keretében fogott el két férfit Kecskeméten, akik tanyájukon lőfegyvereket és lőszereket tároltak.

A mai napon 10 órától pünkösdi fúvószenekari koncert lesz Apátfalván a Faluházban. A pünkösd mellett ma ünneplik Szeged napját is: III. Károly 1719-ben ezen a napon nyilvánította Szegedet szabad királyi várossá.

A mai napot pedig Pharrell Williams dalával indítjuk!