Hírek Kiemelt hírek

Jó reggelt, Makó!

Bár a hét utolsó napjába léptünk, sokan olyan szerencsés helyzetben vannak, hogy a hosszú hétvége adta lehetőségeket kiélvezhetik. Az időjósok szerint ma akár 25 fok lehet, így a szabadtéri programoknak semmi akadálya sem lehet.

Folytatódott a XII. Maros-parti randevú: tegnap megannyi old-timert szentelt meg Pálfai Zoltán római katolikus plébános, Biró István görögkatolikus parókus és Kotormán István református lelkész-igazgató. Ma is érdemes lesz a veterán járművekkel tartani, hiszen reggel 8 órától a városban felvonulnak, majd Erdei János Sportcsarnokban, a Korona Hotel és a Glorius Hotel előtt is nap láthatóak lesznek az autócsodák.

Már most is remekül néz ki az épülő könyvtár: a Makói Városi Televízió légi felvételből jól látható, hogyan halad az építkezés. Újabb elismeréssel bővült a városi televízió gyűjteménye – Helyi Érték Díjat kapott a televízió „Ami egy vonóban rejlik…” című dokumentumfilmje. A polgármester is gratulált az alkotóknak.

Újabb elismerést kapott a Makói Városi Televízió – Makó Híradó

Helyi Érték Díjat kapott a televízió „Ami egy vonóban rejlik…” című dokumentumfilmje. Az alkotásért korábban két másik díjat is kapott a televízió.

Ma nem csak a Maros-parti randevú folytatódik, hanem megrendezik a 25. Pünkösdi Tanyanapot Makó-Rákoson. Többek között lesz amatőr foci vándorkupa, főzőverseny, de fellépnek a Makói Majorette Egyesület lányai, MENYUKE és Pitvarosi Betonpillangók is.

Tegnap újabb történelmi pillanatnak lehettek szemtanúi Angliában és a világ számos részén az érdeklődők: Harry herceg, Sussex hercege elvette az – egykori – amerikai színésznőt, Meghan Marklet, aki így már sussexi hercegné lett. Magyarországon az ATV közvetítette a „Royal Wedding”elnevezésű műsort. Azonban, ha lemaradtak volna, mutatjuk, hogyan mondták ki a boldogító igent a királyi család legfrissebb házasai.