Utolsó napjához érkezett a nemzetközi veteránjármű találkozó és a negyedik alkalommal megrendezésre kerülő Ford T-Modell kiállítás Makón: a résztvevők felvonulással búcsúztatták az utóbbi két napot, illetve tiszteletüket tették Galamb József szobra előtt is.

A Hagymaház mögött gyülekeztek a járműtulajdonosok már kora reggel, hogy közösen vonuljanak fel Makó utcáin. Pálfiné Osváth Magdolna egészen Dunavarsányból érkezett férjével, hogy részt vegyenek a programon. Mint elmondta, 2012 óta járnak ilyen programokra, 2014 óta saját autóval is részt vesz: férje egy Ford A-Modellel, ő maga pedig egy sport kabrióval érkezett Makóra.

A felvonulást követően a Glorius előtt a Magán Zeneiskola diákjainak előadása emelte a találkozó fényét, akik egy veteránindulót is eljátszottak. A koncert után a résztvevők átvonultak Galamb József szobrához, hogy egy koszorút elhelyezve megemlékezzenek munkásságáról. Szilágyi László, a Maros-parti Veterán Autós Motoros Közhasznú Sportegyesület elnöke elmondta, a mai nappal elfogyott az ötvenedik regisztrációs szám is, és bár nem mindenki tudott részt venni mind a három napon, ma is érkeztek még Hódmezővásárhelyről és Szentesről is. A találkozóra határon túlról is sokan érkeztek; Szabadkáról, Kikindáról, Újvidékről, Aradról és Temesvárról is érkeztek résztvevők.

Maróti József is részt vett a találkozón, a kiállításon is bemutatásra került két motorja. Mint elmondta, a családjuk kizárólag magyar motorkerékpárokat gyűjt, amelyet a múzeumukban mutatnak be, ezzel igyekeznek átadni az utókornak azt, hogy mit, és milyen körülmények között csináltak annak idején. A motorokat, akár az ékszereket, családi értéknek tekinti, amely technikatörténeti értékeket is magába foglal.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest