Belföld Hírek

Támogatóival tárgyalt szűk körben Toroczkai

Titkos egyeztetésre hívta tegnap késő délután a Jobbik belső ellenzékét Toroczkai László, a párt korábbi elnökaspiránsa – értesült a Magyar Idők. A tanácskozáson a résztvevők arról tárgyaltak, hogy kiszakadnak-e a Jobbikból, aminek lehetőségéről maga Toroczkai László is többször beszélt az elmúlt napokban.

A volt elnökjelölt azt sérelmezi, hogy szerinte tisztességtelen eszközökkel juttatták előnyhöz Sneider Tamást, a párt új elnökét. Úgy tudjuk, a bizalmas egyeztetésen – amelyet egy erdőben található épületben tartottak – részt vett a párt több parlamenti képviselője és a vidéki szervezetek számos emblematikus vezetője, akik Toroczkait támogatják.

Toroczkai keddre ígérte, hogy bejelenti, új formációként vagy a Jobbikon belül belső ellenzéki csoportosulásként folytatják a munkát. Emlékezetes: az ásotthalmi polgármester minimális különbséggel bukta múlt vasárnap a párt vezetői tisztségét Sneider Tamással szemben, aki Vona Gábor korábbi pártelnök embere.

A lap több forrásból arról is értesült, hogy a Jobbik a pénzügyi összeomlás határán van, emiatt a párt gazdasági vezetői radikális intézkedésekkel próbálják csökkenteni a kiadásokat, így mások mellett kiköltöznek a budapesti Bécsi úti kampányközpont épületéből. Toroczkai a 24.hu-nak adott interjúban úgy fogalmazott: a következő választáson már a bejutási küszöbért fog küzdeni a Jobbik, ha ezen az úton halad tovább olyan marketingesek tanácsai alapján, akik semmit nem tudnak a valóságról. Mint mondta, nem hisz abban, hogy választást lehet nyerni úgy, hogy műanyag táblákra felrajzolgatunk halmazokat, és azt mondjuk, hogy az elnök ma ehhez, holnap pedig ahhoz a csoporthoz szóljon.

– Nem így működnek az emberek. Az nem árt, ha van valamilyen ideológiai alapunk, de az a legfontosabb, hogy a választópolgárok nem eszerint nyerhetők meg – tett hozzá a volt alelnök, aki arra is kitért, hogy a Sneider Tamásnak és Szabó Gábornak írt levelére továbbra sem kapott választ. Erre Toroczkai jövő keddig adott időt, akkor jelenti be, hogy marad-e a Jobbikban vagy elhagyja a pártot.

Ennek ellenére továbbra is a mé­dián keresztül üzengetnek egymásnak Snei­derrel, aki tegnap a Hír TV-ben reagált Toroczkai szavaira. – Amikor láttam az interjút, elkezdtem keresgélni a fontos leveleim között, láttam egy üzenetet, és ebben az állt, hogy a tisztújításon elmondott beszédét küldjük el neki. Jeleztem Szabó Gábor pártigazgatónak, hogy válaszoljon Toroczkai László levelére – mondta a pártelnök.