Hírek Színes

Makocino – online te(l)jeskávé

Makó míves művészete, a Nyugat gyávasága, Weisz Fanni boldogító igenje, Stollár Fanny online udvarlói. Szombati koffeinbomba: a legforróbb, legpikánsabb és legédesebb hírek kistérségből és nagyvilágból.

MH-lapszemle

Lélek

Makó míves művészete.

Kocsis Imre műveit vásárolta meg a makói múzeum, a kortárs festőművész Kulcslyuk című olajképe is szülővárosába került – számol be róla a Delmagyar.hu.

„Kocsis Imre lelkében mindig makói maradt. 2000-ben készült el a Lakodalom című, nagy méretű táblaképe, amit tíz éven át festett. A festmény a Hagymaházban található. Városunk 2016-ban életmű-kiállítással tisztelgett a művész előtt – tájékoztatta lapunkat Szikszai Zsuzsanna.”

http://www.delmagyar.hu/mako_hirek/kocsis_imre_muveit_vasarolta_meg_a_makoi_muzeum_-_a_kortars_festomuvesz_kulcslyuk_cimu_olajkepe_is_szulovarosaba_kerult/2560614/

Fizetség

A Nyugat gyávasága.

Az európaiak többsége nem ért egyet a korlátlan befogadással, de kevés fórumon beszélhetnek őszintén erről – elemzi a világhírű író, Douglas Murray a Hirado.hu cikkében.

„Douglas Murray szerint Európa vezető politikusai gyávák, nem merik felvállalni azokat a vitákat, illetve döntéseket, amelyekkel meg lehetne oldani a migrációs válságot, mert ahhoz be kellene ismerniük, hogy az ő hibájukból szenved Európa. Sőt, annak a következményeit is le akarják dobni magukról. Az európai országoknak kellene megfizetniük azokat a hibákat, amelyekért csak és kizárólag Brüsszel és Berlin a felelős. Hoztak egy döntést a határok megnyitásáról, amely egész Európára hatással volt, és lesz még nagyon-nagyon hosszú ideig. Szerintem furcsa azt mondani, hogy hibáztunk, de ti fizessétek meg – mondta.”

https://www.hirado.hu/kulfold/kulpolitika/cikk/2018/05/18/europa-furcsa-halala-interjut-adott-az-m1-nek-a-vilaghiru-iro-douglas-murray

Gyűrű

Weisz Fanni igenje.

Májusban indul igazán az esküvői szezon, a magyar sztárok közül is többen idén kelnek egybe választottjukkal, így Weisz Fanniék is lázasan szervezik a közelgő nagy napot – derül ki az Origo.hu színes összeállításából.

„Én nagyon nagy esküvőt szerettem volna, csodálatos környezettel, hogy minden gyönyörű legyen, de Peti nem. Szerinte az a fontos, hogy a közeli barátaink legyenek ott, úgyhogy egy kicsinek számítható esküvőnk lesz szerintem – mesélte nemrég a modell, de mint kiderült, így is 150 vendéget várnak. Egyszerű ruhában szeretné kimondani az igent, amit már ki is választott, csakúgy, mint a gyűrűket.”

http://www.origo.hu/teve/20180514-ezek-a-sztarok-2018ban-mondjak-ki-az-igent-idei-eskuvok.html

Bók

Stollár Fanny udvarlói.

A Stollár család két, tehetséges és csinos lánnyal is büszkélkedhet: a junior Grand Slam-győztes Fanny teniszezőként egyre több sikert ér el a felnőttek között, húga, Szonja pedig bekerült a magyar U17-es röplabda-válogatottba – mutatja be a Blikk Online.

„Örülök, hogy sokan bókolnak és kedveseket írnak, de komolyabban nem foglalkozom online udvarlókkal. Ami viszont nagyon érdekel, az a divat, bár azt mondjuk nem tervezem, hogy a tenisz után ez legyen a munkám. Ám szeretek stílusosan öltözködni, Rihanna kollekciója nagyon tetszik, és szerintem a sminkelésben is naprakész vagyok.”

http://www.blikk.hu/sport/egyeni/ket-tehetseges-sportoloval-buszkelkedhet-a-stollar-csalad/j1w4kdb