Hírek Makó Színes

Jó reggelt, Makó!

Kezdetét vette a XII. Maros-parti randevú, citromtortával lepték meg a 90 éves Etelka nénit, Királyhegyesen apák napját tartottak, aláírták a bérlakások felújításának szerződését – tekintse át velünk röviden a tegnapi nap híreit!

A tegnapi nappal kezdetét vette a XII. Maros-parti randevú – Nemzetközi Veteránjármű Találkozó: kora délután megnyitották a mintegy negyven járműből álló kiállítást is, ezt követően pedig a Hagymatikum udvarán is felsorakoztak az autók és motorkerékpárok. A programban külön részt szenteltek Galamb Józsefnek és a Ford T-modellnek, amelyet Czirbus Gábor alpolgármester ki is próbálhatott utasként. Délelőtt a 90 éves Erdei Sándornét köszöntötte Farkas Éva Erzsébet. Etelka néni tortát is kapott a polgármestertől, a kedvencét, citromos tortát. A királyhegyesi oviban az apáké volt a főszerep: hagyományteremtő szándékkal szervezték meg a királyhegyesi Napsugár Óvodában az apák és nagyapák napját. Aláírták a bérlakások felújításának szerződését: 10 bérlakást újítanak fel, illetve 4 újat is építenek hozzá, többek között Dembinszky, Pajzs, Berzsenyi, Wlassics, Szigeti, Türr utcákban, összesen 114 millió forintból. 

Kinevezte Orbán Viktor negyedik kormányának minisztereit Áder János köztársasági elnök pénteken Budapesten, ezzel megalakult az új kabinet. A miniszterelnök pénteken a parlamentben úgy fogalmazott: “1990-ben még Európa volt a mi jövőnk, ma pedig mi vagyunk Európa jövője”.

A mai napot pedig a Jackson testvérek dalával, a Blame It On the Boogie-val indítjuk, egészen 1978-ból!