Hírek Kiemelt hírek Makó Színes

Virággal és citromos tortával köszöntették a kilencven éves Etelka nénit

Erdei Sándornéhoz Farkas Éva Erzsébet polgármester is ellátogatott, hogy felköszöntse születésnapja alkalmából: a hatalmas csokor és a torta mellett Orbán Viktor miniszterelnök üdvözlő emléklapját is átadta az ünnepeltnek.

1928. május 16-án született Szegeden, majd egyedüli gyerekként nevelkedett Kiszomboron Erdei Sándorné. Makóra 1947-ben került, amikor férjhez ment, ’49-ben pedig megszületett az első gyermekük. Összesen négy gyermeknek adott életet, de sajnos ők már nem tudják Etelka nénivel ünnepelni a jeles napot. 16 unokája, 23 dédunokája és már egy ükunokája is van – az unokái közül ketten a mai napon is meglátogatták, tőlük egy nagy televíziót kapott Etelka néni, aminek nagyon örült.

Erdei Sándorné egész életében, már gyermekként is sokat dolgozott, az iskolát negyedik osztályig járta. Utolsó munkahelyén takarítónőként dolgozott egy irodában Makón, innen ment nyugdíjba, de a munkát nem hagyta abba, 84 évesen is napszámba járt hagymát pucolni. Mint elmondta, a hosszú élet titka az, hogy sose volt egy szabadnapja sem, mindig volt valami dolga, ma már nem dolgozik, emiatt nehezebb is neki.

A köszöntést és az ajándékokat is nagy örömmel, mosolyogva fogadta, a tortákon lévő gyertyák elfújása előtt pedig kívánt is Etelka néni.