Hírek Makó Térség

Jó reggelt, Makó!

Irodalmi akadályverseny a SZIGNUM-ban, dendrománia és Ovi-foci kupa is volt tegnap a Makói Óvodában. Csütörtökön ezekről is olvashatott nálunk.

Anyagi káros közlekedési baleset történt az M43-as autópálya országhatár felé vezető oldalán, Csanádpalota közelében a hajnali órákban. Hódmezővásárhely és Szikáncs között is baleset történt. Az első információk szerint Csanádalberti polgármestere, Csjernyik Zoltán ült az egyik autóban.

Pünkösdre hangolódtak a Csongrád Megyei Szivárvány Otthon Makói Idősek Otthonában: az ott élők különböző ügyességi feladatokban és kvízben vehettek részt. Mindenki a Cassandra-rejtélyt nyomozza: bár Lázár János már nem vezeti a Miniszterelnökséget, a sajtó mégsem akar elszakadni tőle. 

Nyolcvan kisegér kalandozott a SZIGNUM-ban: a kisegér kalandos útját követve, számos próbát és érdekes feladatot oldottak meg a harmadikos és negyedikes diákok. Fociban versengtek az ovisok: a második Ovi-Foci Kupán is kitettek magukért a kicsik. Fa-óriások után nyomozhattak a makóiak dr. Pósfai György előadásában.

Dendrománia – a faóriások nyomában – Makó Híradó

Magyarország különleges, legnagyobb fáiról tudhattak meg többet ma délután az érdeklődők a József Attila Városi Könyvtár olvasótermében: több kategóriára bontva ismerhették meg a faóriásokat dr. Pósfai György előadásában. A Magyar Tudományos Akadémia Szegedi Biológiai Központ Biokémiai Intézetének igazgatója portálunknak elmondta: egy mozgalom is kialakult a faóriások kapcsán.

A hét utolsó munkanapja napsütésesen kezdődött, de az időjósok szerint délután 23 fok és eső várható. A napot kezdjük egy The Biebers számmal.