Hírek Színes

Makocino – online te(l)jeskávé

Pitvaros Nagyasszonya, Orbán igazsága, az LMP elzárkózása, Fucsovics Marci száguldása. Csütörtöki koffeinbomba: a legforróbb, legpikánsabb és legédesebb hírek kistérségből és nagyvilágból.

MH-lapszemle

Nagyasszony

Pitvaroson a vándorszobor.

A Mária Légió helyi csoportjai között vándorol a Szűz Mária-szobor, amely Maroslele után két hétig Pitvaroson látható – jelenti a Delmagyar.hu.

„A szobor a Magyarok Nagyasszonyát ábrázolja a kis Jézussal – mutatta meg Kasuba Róbert plébános.”

Pitvaroson látható a vándorszobor

A Mária Légió helyi csoportjai között vándorol a Szűz Mária-szobor, amely Maroslele után két hétig Pitvaroson látható.

Védelem

Orbán igazsága.

Francis Fukuyama szerint az EU válságát egyrészt a közös valuta, az euró, valamint a migrációs helyzet okozza – az egykor történelem végét és a liberális demokráciák végső győzelmét hirdető politológus friss német lapinterjúját a Mandiner.hu idézi.

„Nem szeretjük ezt hallani, mivel Orbán Viktorról van szó, de úgy gondolom, egy bizonyos ügyben igaza van: a Schengen-övezetet nem lehet fenntartani az EU külső határainak védelme nélkül, márpedig ez jelenleg nem történik meg – ad igazat a magyar kormányfőnek Fukuyama. Az pedig, hogy Görögországon és Olaszországon keresztül még mindig ennyi ember halad át, ‘feszültségeket okoz és a populizmus malmára hajtja a vizet’. A világpolitikai guru zárszóként elmondja, ha ő lenne a német kancellár, Görögországnak és Olaszországnak nyújtott támogatásokkal oldaná meg a migrációs helyzetet.”

Fukuyama: Ebben igaza van Orbánnak | Mandiner

Az egykor történelem végét és a liberális demokráciák végső győzelmét hirdető politológus egy német lapinterjúban kifejti: a határvédelem kérdésében ha nem is szívesen, de a magyar kormányfőnek ad igazat. Francis Fukuyama szerint az Afrika felől érkező migráció nem a kontinens problémáira ad választ, csupán Európát képes destabilizálni.

Ellensúly

Az LMP útja.

A Hadházy Ákos helyére legnagyobb eséllyel pályázó Keresztes László Lóránt társelnökjelölt radikálisabb LMP-t szeretne, és a Zoom.hu-nak adott interjúban arról is beszél, mely politikai szervezetekkel fogna össze.

„Szövetségi politikát kell kialakítanunk egyrészt a helyi civilekkel, másrészt pedig a 21. századi pártokkal, a Momentummal, a Jobbikkal, amelyekkel ellensúlyt tudunk képezni az elmúlt évtizedek meghatározó erőihez képest. Kizárnám az együttműködésből a régi baloldali pártokat.”

LMP-elnökjelölt: „Kizárnám az együttműködésből a régi baloldali pártokat”

LMP-elnökjelölt: „Kizárnám az együttműködésből a régi baloldali pártokat” Keresztes László Lóránt válthatja Hadházy Ákost az LMP társelnöki székében. Pécsi interjúnkban a parlamenti képviselő arról beszélt, hogy radikálisabb LMP-t akar, már tervezi az első utcai akciót és szerinte az ellenzék történelmi hibát követett el a migrációs krízis kezelésekor.

Álom

A teniszász száguldása.

A sport mellett az autók szerelmese is Fucsovics Márton, a jelenlegi legjobb magyar férfi teniszező gyermekkora óta imádja a szép és gyors kocsikat, nemes egyszerűséggel „autófanatikusnak” tartja magát – derül ki a Blikk Online cikkéből.

„Gyermekkori álmom, hogy legyen egy Porschém. Nagy élményt jelentett a tesztvezetés, menyasszonyom, Anett is élvezte. Remélem, a közeljövőben hozzá tudok majd jutni ez ilyen autóhoz – tette hozzá Fucsovics Márton.”

Gyermekkori álmáról beszélt Fucsovics Márton – Igazi fanatikusnak tartja magát

Jelenleg a legújabb ötös BMW-vel jár, az 520d M Sport típusú járgány 19,5 millió forintba kerül, 7,8 másodperc alatt éri el a 100 km/órás sebességet. Ha a közlekedési szabályok engednék, akár 225-tel is száguldhatna vele, ennyi ugyanis a végsebessége. Érdekesség, hogy körülbelül ilyen gyors Fucsovics szervája is, felveszi tehát a tempót saját kocsijával…