Hírek Kiemelt Makó

Egyesület-alapítás és bölcsődei elhelyezés kapcsán is felkeresték a polgármestert

Mintegy harmincan látogattak el ma délután Farkas Éva Erzsébet polgármesteri fogadóórájára.

Javaslattételekkel és különböző problémákkal is sokan érkeztek ma délután a városházára. A lakásügyi és szociális problémák mellett egy fiatal család is felkereste a polgármestert a bölcsődei elhelyezéssel kapcsolatban, mivel bár jelenleg három bölcsőde is található a városban – kettő az Egyesített Népjóléti Intézmény, egy magánbölcsőde pedig a református egyház fenntartásában – több helyre lenne igény.

– Már most tisztán látható, hogy a bölcsődei elhelyezésekkel kapcsolatosan szükséges, hogy valamilyen intézkedést hozzon a város, hiszen több az igény, mint amennyi férőhely van. Erre igyekszünk az elkövetkezendő időszakban megoldásokat találni – mondta el Farkas Éva Erzsébet.

Egy egyesület létrehozásának kapcsán is felkeresték a polgármestert, aki tájékoztatta az érdeklődőket többek között az önkormányzati és az országos szintű pályázati lehetőségekről is. A munkahelyek kapcsán is érdeklődtek, egy helyi fiatal, aki a Makó számít rád! ösztöndíjprogramban is részt vett, azzal kereste fel a polgármestert, hogy májusban végez az OKJ-s képzésén, és szeretne Makón dolgozni rendszergazdaként. Mint Farkas Éva Erzsébet elmondta, mindent megtesznek annak érdekében, hogy munkahelyet biztosítsanak neki, és hogy további egy évig az ösztöndíjprogramban részt tudjon venni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.