Hírek Kiemelt hírek Makó

Egyesület-alapítás és bölcsődei elhelyezés kapcsán is felkeresték a polgármestert

Mintegy harmincan látogattak el ma délután Farkas Éva Erzsébet polgármesteri fogadóórájára.

Javaslattételekkel és különböző problémákkal is sokan érkeztek ma délután a városházára. A lakásügyi és szociális problémák mellett egy fiatal család is felkereste a polgármestert a bölcsődei elhelyezéssel kapcsolatban, mivel bár jelenleg három bölcsőde is található a városban – kettő az Egyesített Népjóléti Intézmény, egy magánbölcsőde pedig a református egyház fenntartásában – több helyre lenne igény.

– Már most tisztán látható, hogy a bölcsődei elhelyezésekkel kapcsolatosan szükséges, hogy valamilyen intézkedést hozzon a város, hiszen több az igény, mint amennyi férőhely van. Erre igyekszünk az elkövetkezendő időszakban megoldásokat találni – mondta el Farkas Éva Erzsébet.

Egy egyesület létrehozásának kapcsán is felkeresték a polgármestert, aki tájékoztatta az érdeklődőket többek között az önkormányzati és az országos szintű pályázati lehetőségekről is. A munkahelyek kapcsán is érdeklődtek, egy helyi fiatal, aki a Makó számít rád! ösztöndíjprogramban is részt vett, azzal kereste fel a polgármestert, hogy májusban végez az OKJ-s képzésén, és szeretne Makón dolgozni rendszergazdaként. Mint Farkas Éva Erzsébet elmondta, mindent megtesznek annak érdekében, hogy munkahelyet biztosítsanak neki, és hogy további egy évig az ösztöndíjprogramban részt tudjon venni.