Hírek Színes

Makocino – online te(l)jeskávé

Magyarcsanád táguló világa, a multikulturalizmus válsága, integrált terrorizmus, a bombázó Weisz Fanni bikinivonala. Keddi koffeinbomba: a legforróbb, legpikánsabb és legédesebb hírek kistérségből és nagyvilágból.

MH-lapszemle

Hosszabbítás

Magyarcsanád táguló világa.

Fél évszázada nem volt olyan fontos beruházás a Magyarcsanádhoz tartozó Bökényen, mint ami most zajlik: szilárd burkolatot kap a minitelepülést a 43-as főútvonallal összekötő út – számol be róla a Delmagyar.hu.

„Farkas János azt mondja, különösen azért örülnek az útépítésnek, mert nagy terveik vannak Bökénnyel. Egy pályázat révén turisták, elsősorban kerékpárosok és lovasok fogadására alkalmas épületet fognak itt felhúzni 50 millió forintból. A pénzből még kajakokat és kerékpárokat is vásárolnak majd. Az igazi persze az lenne, ha addigra a Makótól Magyarcsanádig tartó kerékpárutat is meghosszabbítanák a bökényi bekötőútig – teszi hozzá a falu első embere.”

Bökény előtt kinyílik a világ az útépítéssel

Magyarcsanád – Fél évszázada nem volt olyan fontos beruházás a Magyarcsanádhoz tartozó Bökényen, mint ami most zajlik: szilárd burkolatot kap a minitelepülést a 43-as főútvonallal összekötő út. Ez izgalmas turisztikai beruházások előtt nyitja meg a lehetőséget – mondja a polgármester, Farkas János.

Hullám

A multikulturalizmus válsága.

Gallai Sándor politológus, a Migrációkutató Intézet tudományos igazgatója a Mandiner.hu-nak adott interjúban arról beszél, a migráció vesztes játszma lesz nekünk, ha a demográfiai folyamatokon nem tudunk változtatni.

„Ha valaki nagyon tágan értelmezi a válságot és visszamegy a korábbi bevándorlási hullámokhoz, akkor azt látja, hogy már azoknál sem feltétlenül volt sikeres a beilleszkedés, akik a hetvenes években érkeztek. A leszármazottaiknál – a második és a harmadik generációban – pedig sokaknál jelentkeztek olyan problémák, amelyek csalódottsághoz, kiábrándultsághoz, a kilátástalan, gyakran büntetett előéletű fiatalok körében gyakran radikalizálódáshoz vezettek. A multikulturalizmus válságban van, ugyanis a bevándorlók jelentős részét nem sikerült integrálni. Ha így nézzük, akkor egyértelmű, hogy ez egy hosszabb távon is velünk maradó probléma.”

Velünk marad a migrációs probléma – Gallai Sándor a Mandinernek | Mandiner

Vannak olyan országok, amelyek aligha bánkódnak az Európát gyengítő migrációs hullámok láttán – állítja Gallai Sándor politológus. A Migrációkutató Intézet tudományos igazgatója szerint aggasztó belegondolni, hogy jelenlegi állapotában mit tudna kezdeni az EU egy újabb nagy bevándorláshullámmal; a migráció pedig vesztes játszma lesz nekünk, ha a demográfiai folyamatokon nem tudunk változtatni.

Szüzesség

Integrált terrorizmus.

Nem volt szervezett merénylet a szombat esti párizsi késes támadás, ugyanakkor a merénylő látszólag integrálódott, de valamiért mégis fundamentalistává, majd terroristává vált – elemez a Hirado.hu cikkében Gyarmati István biztonságpolitikai szakértő.

„Emlékeztetett, hogy a 21 éves támadó nyolc éve kapott francia állampolgárságot, és látszólag vagy ténylegesen is integrálódott, de valamiért mégis fundamentalistává, majd terroristává vált, ami az elmúlt évek tapasztalatai szerint sajnos nem egyedi eset. Gyarmati István úgy látja, hogy a férfinak vélhetően a földi életben voltak problémái, és menekülésnek látta ezt az utat. Mint fogalmazott: perspektívát jelenthet számára, hogy a mennyországba jut, és ott több tucat szűz vár rá, amennyiben valóban hisz a radikális mecsetekben elhangzó szónoklatokban.”

Szakértő: Az amerikai nagykövetség Jeruzsálembe költözése miatt nem fog növekedni a terrorizmus

A Trump-adminisztráció nagy vihart kavaró lépése nem fogja növelni a terrorizmust – véli Gyarmati István biztonságpolitikai szakértő. A párizsi késes támadás kapcsán megjegyezte, hogy a merénylő látszólag integrálódott, de valamiért mégis fundamentalistává, majd terroristává vált. Nem volt szervezett merénylet a szombat esti párizsi késes támadás – mondta Gyarmati István biztonságpolitikai szakértő a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

Élmény

Fanni formája.

Megmutatta bikinis alakját Weisz Fanni – örömködik a Blikk Online.

„Weisz Fanni örömteli élményt osztott meg a közösségi oldalán. A modell a kiskunmajsai csúszdaparkban mulatott, ahonnan – követői örömére – egy bikinis fotót is posztolt. Fanni remek formában van, nem csoda, hogy rajongói elhalmozták bókokkal a kép láttán.”

Szexi: megmutatta bikinis alakját Weisz Fanni – fotó

Weisz Fanni örömteli élményt osztott meg a közösségi oldalán. A modell a kiskunmajsai csúszdaparkban mulatott, ahonnan – követői örömére – egy bikinis fotót is posztolt.