Hírek Makó Színes

Jó reggelt, Makó!

A tegnapi lakossági fórumról, illetve egy remek makói kezdeményezésről is olvashat mai hírösszefoglalónkban, de azt is megtudhatja, hogyan alakul az időjárás a következő napokban.

Tegnap délután a Hódmezővásárhely – Maroslele – Makó kerékpárút kapcsán tartottak lakossági fórumot a Koronában, ahol több kérdés is érkezett a nyomvonal és a biztonságos közlekedés kapcsán. Akár országossá is nőhet az a Makóról indult kezdeményezés, amelynek során zenére rajzolnak a gyerekek az iskolákban. A megyei érdeklődés már nagy, több mint ötszáz mű érkezett a rajzversenyre. Idén is teljesítették a Csongrád megyei tűzoltók az Ultrabalatonon a 221 km-es távot.

Határozott elképzelései vannak honvédelmi miniszterként Benkő Tibornak: a jelenlegi vezérkari főnök erről miniszteri meghallgatásán beszélt hétfőn az Országgyűlés honvédelmi és nemzetbiztonsági bizottságának együttes ülésén. Az Origo szerint a radikálisok számára kudarcosan végződött a szombati kongresszus, hiszen elnökjelöltjük, Toroczkai László szoros küzdelemben alulmaradt vetélytársával, Sneider Tamással szemben. Ráadásul a pártban betilthatják a facebookozást is.

Az őstermelőknek és az áfás magánszemélyeknek egy hetük van az szja-bevallás beküldésére – írta a NAV hétfői közleményében. Egy hódmezővásárhelyi házból lopott műszaki cikkeket, készpénzt, gázpalackot és élelmiszert egy magyarcsanádi férfi, amelyeket egy korábban eltulajdonított biciklivel szállított el, a tolvajjal szemben vádemelést javasolnak.

Felhősen indult a mai nap, ez pedig a következő napokban is hasonlóképpen alakul: holnap 19 fokra esik vissza a nappali hőmérséklet, csütörtökön 25, pénteken 22 Celsius-fok várható, ezután pedig egészen jövő hét végéig emelkedni fog 28 fokig, viszont folyamatosan záporok fogják kísérni ezeket a napokat.

A mai napot Hevesi Tamás dalával indítjuk!