Hírek

Jó reggelt, Makó!

Fontos pontokért utazott a Makó FC, a Makó KC ifjúsági csapatát pedig bajnokká avatták az Erdei János Városi Sportcsarnokban. A Galamb József Mezőgazdasági Szakgimnázium és Szakközépiskola is képviselte magát az állattenyésztési napokon – tegnap, ezekről is olvashatott nálunk!

A vasárnapot Szekeres Anna blogjával kezdtük, aki a nehezebb napok átvészeléséről írt. Beszámoltunk az idei Eurovíziós Dalfesztivál döntőjéről is, amelyet idén az izraeli Netta Barzilai nyerte meg.

Pontokért utazott a Makó FC Dabasra: végül 3 góllal nyert a Maros-menti település csapata. Ujjbábok készültek Halász Judit koncertjére – Bertus Barca Anikó közösségi szervező állat- és mesefigurákat tervezett erre az alkalomra. Keresztrejtvénnyel tarolt a Galamb József Mezőgazdasági Szakgimnázium és Szakközépiskola az állattenyésztési napokon – a helyes megoldásokért cserébe virágpalántákat ajándékoztak az ügyes megfejtőknek. A hét embere rovatunkban Tiszlavicz László egyetemi tanárral, főorvossal, helyettes házi- és ügyeletes orvossal beszéltünk.

A hét embere: Tiszlavicz László – Makó Híradó

A makói városnapon kapta meg a Makó Város emlékérme Makó Város Egészségügyéért díja Tiszlavicz László egyetemi tanár, főorvos, helyettes házi- és ügyeletes orvos. – Mit szólt, amikor megtudta, hogy megkapja ezt a kitüntetést? – kérdeztem Tiszlavicz Lászlót. – Teljesen véletlenül szeretem róla tudomást, egy esti internetes bolyongásom alkalmával valamelyik makói hírportálom láttam meg a nevemet.


10 év munkája ért be a Makó KC ifjúsági csapatánál: a fiatalok megnyerték az NB II ifjúsági bajnokságot. Először az edzőjük, Hegyi Noelt kopasztották meg, végül az egész csapat elhagyta a haját.

Érdemes lesz odafigyelnünk vezetés közben a jobb lábunkra: 2018. május 14-én 6 órától 2018. május 15-én 6 óráig 24 órás sebességellenőrzést hajt végre a rendőrség az egész országban. Makón több helyszínen is traffival találkozhatunk.

Bonifác napján egy kicsit visszább vesz az időjárás a hőmérséklet tekintetében: a holnapi maximum hőmérséklet 24, a minimum 11 Celsius-foknak ígérkezik. Az esernyőt is érdemes a táskába dobni.

A napot indítsuk egy különleges postással. Ön meglepődne, ha a levelet egy bagoly kézbesíteni?