Hírek Kiemelt hírek Sport

Pont(ok)ért utazik a Makó Dabasra

Nehéz mérkőzés vár vasárnap este a Maros-partiakra, akik semmiképpen nem kaphatnak ki Dabason, ha benn akarnak maradni az NB III Közép csoportban.

Tovább élnek a Makó FC reményei a bennmaradást illetően: ám ahhoz, hogy ez így is maradjon, mindenképp jó eredményt kell elérnie a Dabas otthonában a 27. fordulóban. A hagymavárosiak ellenfelének dobogós reményei már nem lehetnek, viszont az élboly mögött is igen nagy a tülekedés, így bár különös tétje nincs a Dabas számára a meccsnek, de becsületből bizonyára küzdeni fognak vasárnap is.

A Makó számára ugyanakkor jóval élesebb a helyzet, hiszen egy győzelemmel már bennmaradó helyre is ugorhat Méhes Tibor együttese, már amennyiben a többi eredmény is úgy alakul. Az utóbbi időszakban idegenben is eredményes tudott futballozni a Maros-parti együttes, erre lesz szüksége vasárnap is: a Dabas legutóbbi három hazai mérkőzését megnyerte, legutóbb viszont egy másik Csongrád megyei csapat, a Hódmezővásárhely nyerni tudott a Dabas vendégeként. A két fél őszi találkozóján egyébként 3-0-s vendégsiker született, szóval a mieinknek a visszavágás is a céljuk lehet.

Jó hír a makóiak számára a bennmaradásért folyó harcban, hogy az egyik rivális, a Kozármisleny szombaton nem tudott győzni a sereghajtó Vecsés vendégeként. Az ugyancsak kapaszkodó Hódmezővásárhely vasárnap az Iváncsát fogadja. A Mórahalom viszont súlyos, 6-0-s pécsi vereségével már kiesett.

A Dabas – Makó találkozó vasárnap 17 órakor kezdődik. Ezt követően még három forduló vár majd az együttesekre.

Borítókép: makoifoci.hu

Forrás: csfoci.hu