Hírek

Öngyilkos lett a bekábítószerezett csecsemő védőnője

Kábítószer okozta egy öt hónapos csecsemő halálát még januárban Csongrád megyében, védőnője pár nappal ezelőtt vetett véget az életének.

Ahogyan korábban írtunk róla, a gyermek édesanyja élettársával 2018 januárjában egy hotelben szállt meg, ahová magukkal vitték öt hónapos gyermeküket is. A nő, aki egyébként maga is kábítószer-fogyasztó, ismeretlen körülmények között olyan mennyiségű kábítószert juttatott a csecsemő szervezetébe, amely a gyermek halálát okozta.

– A kislány védőnője, a köztiszteletben álló családanya, V. M. ugyanis pár napja önkezével vetett véget életének – mindössze napokkal azután, hogy kiderült, kábítószer miatt halt meg a baba. Hogy van-e összefüggés a két dráma között, egyelőre nem tudni. – közölte a Blikk. Mint írták, az asszony többször is járt a családnál, és a helyiek tudomása szerint a napokban hallgatta volna meg a rendőrség az eset kapcsán, továbbá elmondták: a védőnő a munka megszállottja volt, és minden gyerekre úgy vigyázott, mint saját, felnőtt fiára.

A lap az elhunyt csecsemő nagymamáját is felkereste, aki elmondta, hogy többször is beszélt a védőnővel lánya súlyosbodó drogproblémáiról, egy utolsó esélyt akartak még neki adni, hogy leszokjon. Felkeresték a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságot is, hogy valóban beidézték-e a védőnőt meghallgatásra a tragédia kapcsán, de azt a választ kapták, hogy nem adhatnak folyamatban lévő ügyről tájékoztatást.

 

Forrás: Blikk | Borítóképünk illusztráció.