Hírek Kiemelt hírek Makó Színes

Jó reggelt, Makó!

Vegán bemutató a könyvtárban, emojis kulcstartó-készítés az Ifjúsági Színtérben, polgárőr jótékonysági est Kiszomboron – ezekről is olvashat mai hírösszefoglalónkban, továbbá programot is ajánlunk önnek mára!

Tegnap délelőtt a vegánságról és az ezzel kapcsolatos életstílusról tájékozódhattak a könyvtárban az érdeklődők; mint kiderült, a vegetarianizmus és a vegánság közel sem ugyanaz. Délután az Ifjúsági Színtérben kulcstartókat készítettek a gyerekek, az emojis minták voltak a legnépszerűbbek. Tegnap este megtartotta második jótékonysági estjét a Kiszombori Polgárőr Egyesület. Összeírják a makói kutyákat: június 1-ig lehet bevallani az ebeket, aki ezt elmulasztja, megbírságolhatják.

Kövér László, az Országgyűlés újonnan választott elnöke szerint az ellenzék rosszul fogta fel a szerepét, ezzel komoly károkat okozva az elmúlt nyolc évben. Kihirdették a Jobbik új elnökét, Sneider Tamást. Elkészült a teljes országot lefedő, a Vidékfejlesztési Programban meghirdetett jégkár-elhárító rendszer. A líbiai belügyminiszter szerint a nemzetközi becslésekben szereplő számoknál jóval többen, 700 ezer helyett másfél millió olyan illegális bevándorló van Líbiában, akik Európába akarnak jutni.

Ma délelőtt Halász Judit ad koncertet a Hagymaházban 11 órától, amelyet ujjbáb készítés előz meg a MAFIA jóvoltából 9 és 11 óra között. Ha pedig sportprogramot választana a hétvégi kikapcsolódáshoz, ma délután játsszák utolsó, hazai meccseiket a makói NB II-es felnőtt férfi és ifjúsági csapatok.

A mai napot pedig a Halott Pénz dalával indítjuk!