Hírek Kiemelt hírek Sport

Fantasztikus győzelmet aratott a Makó

A háromgólos dabasi diadal elképesztően sokat érhet a bennmaradásért folyó harcban NB III-as labdarúgóink számára.

Újabb öles lépést tett a bennmaradás felé a Makó, miután a Maros-partiak háromgólos győzelmet arattak Dabason az NB III Közép csoport 27. fordulójában, egyúttal visszavágtak az őszi, ugyanilyen aranyú vereségért.

Pedig nem így indult a meccs, az első félidőben két ziccert is elrontottak a hazaiak, így könnyedén hátrányba is kerülhetett volna a Makó – azonban négy perccel a fordulást követően egy szépen felépített kontratámadást fejezett be Varga Richárd, majd húsz perccel később hasonló szituáció után Molnár János is a kapuba passzolta a labdát, ezzel kétgólos előnyre tett szert a vendégegyüttes. Ez alaposan megfogta a Dabast, amely innen már nem tudott visszajönni a meccsbe – sőt, a végén Molnár János kiharcolt egy tizenegyest és egy kiállítást is, a büntetőt pedig magabiztosan értékesítette Tóth Imre, kialakítva a 0-3-as végeredményt.

A Makó ezzel hetedik győzelmét aratta a bajnokságban, és feljött a túlélést jelentő 14. helyre, megelőzvén a Hódmezővásárhelyt. Továbbra is élnek Sirokmánék bennmaradási reményei – jövő hétvégén pedig megyei derbi vár a gárdára, hiszen a SZEOL érkezik a Maros-partjára. Összesen három forduló van még hátra a bajnokságból, ez alatt kell kivívni az NB III-as tagságot.

NB III Közép csoport, 27. forduló:

FC Dabas – Makó FC 0-3 (0-0)
Dabas, vezette: Zám Zsolt (Hofbauer Roland, Péntek Zsuzsanna).
Dabas: Sebestyén – Kiss D. (Szkuncs, 69.), Sárközi (Csepregi – a szünetben), Makrai, Mundi, Sándli, Laczkó, Fritz (Takács K., 51.), Erős, Eördögh, Földes. Edző: Kerekes Barna.
Makó: Füstös – Sirokmán, Tóth I., Juhász, Széll K. (Mezei, 87.), Lipták, Varga R., Kasuba, Gémes (Vajna, 85.), Molnár J., Babolek (Rakonczai, 90.) Edző: Méhes Tibor.
Gól: Varga R. (49.), Molnár J. (69.), Tóth I. (84., tizenegyesből).

Méhes Tibor: – Megérdemelt győzelmet arattunk, bár a szünet előtt voltak problémáink, de a második félidei játékunkkal rászolgáltunk a győzelemre.

Forrás: csfoci.hu

Borítókép: makoifoci.hu