Hírek Kiemelt hírek Makó Színes

Csiribiri ujjbábok készültek a Hagymaházban

Vasárnap délelőtt Halász Judit lépett fel az Hagymaházban: ehhez kapcsolódóan a MAFIA kreatív foglalkozásra invitálta a gyerekeket. A kicsik különböző mintájú ujjbábokat készítettek, amellyel „csápolhattak” a koncerten.

Bertus Barcza Anikó közösségi szervező vezetésével aranyos kis ujjbábok készültek a Hagymaház aulájában. Mint kiderült, a bárányok, malackák, tehenek, rókák, vízilovak, napraforgók és telefonok kapcsolódnak Halász Judit koncertjéhez. A színésznő-énekesnő igazi családi programot kerekített a délelőtt során, ugyanis nemcsak a gyerekeknek, hanem a felnőtteknek is énekelt.

Az állat- és mesefigurákat először kiszínezhették a lurkók, majd kivágás és összeragasztás után a fellépésen bábozhattak is velük. A 3 éves Simonyi Emese is ügyeskedett, több ujjbábot is készített a koncert előtt. Szüleivel, Simonyi Csabával és Ildikóval Szabadkáról érkeztek, csak a fellépés miatt.

– Sajnos, a szegedi koncertről lemaradtunk, így amikor megtudtuk, hogy lesz Makón Halász Judit, egyből felhívtuk a szervezőket, hogy tegyenek félre három jegyet – mesélte az apuka. Elárulta, ő is és a felesége is Halász Juditon nőtt fel, így nem ismeretlenek számukra a gyerekdalok. – A mai napig megvannak a kazetták, Emese is azon hallgatja az énekesnőt.