Hírek Kiemelt hírek Színes

Makocino – online te(l)jeskávé

Makói törmelékháború, Petra napsütötte mosolya, a magyar tenger csodái, a nemzeti Európa élethalálharca. Szombati koffeinbomba: a legforróbb, legpikánsabb és legédesebb hírek kistérségből és nagyvilágból.

MH-lapszemle

Kupacok

Célkeresztben a makói bűnözők.

Törmelékkel hordják tele Makón a Vasvári utcát: a kereszteződésben térfigyelő kamera működik, kiderülhet, ki a tettes, és a körzet képviselője is intézkedést ígér – így a Delmagyar.hu.

„Vannak közte nagy méretű üvegcserepek, betontömbök, téglák is. – Szerintem ez balesetveszélyes, ráadásul az erre járó kocsikat is tönkreteszi – mondta lapunknak az egyik ottani lakó, Nagy Noémi. Összeszámoltuk: összesen öt ilyen szétterített kupac van. Az utca egyébként Honvéd városrészben van, ahol nem ez az egyetlen szilárd burkolat nélküli úttest.”

Törmelékkel hordják tele Makón a Vasvári utcát: a kereszteződésben térfigyelő kamera működik – kiderülhet, ki a tettes

A makói Vasvári Pál utcában mindig történik valami. Két hónapja azért látogattunk a helyszínre, mert az esőzések miatt az ott lakók valósággal beleragadtak a sárba, az utcának ugyanis nincs szilárd burkolata. Most nem ez a probléma, hanem hogy valaki időről időre építési törmeléket hord az úttestre. A legutóbbi szállítmány hétfőn este érkezett.

Napsugár

Petra vállalkozása.

Egy fogászati asszisztens a hét arca a Vásárhely24-en.

„Fodor Petra 20 éves, fogászati asszisztensnek tanul, később saját vállalkozást szeretne indítani. Szeret napozni és kirándulni, írja magáról.”

A hét arca: Fodor Petra – Vásárhely24

Egy 20 éves fogászati asszisztens mutatkozik be ezen a héten. Fodor Petra 20 éves, fogászati asszisztensnek tanul, később saját vállalkozást szeretne indítani. Szeret napozni és kirándulni, írja magáról. Ha ön is megmutatná magát az oldalunkon, ne habozzon, jelentkezzen modellnek az info@vasarhely24.hu e-mail címen! Anya-lánya párosok és kisebb barátnői társaságok leveleit is várjuk!

Évszakok

Magyar tengerre, magyar!

Megújul a Balaton: több százmilliárdból fejlesztik a magyar tenger környékét – mutatja be a Blikk Online.

„A kormány összesen 360 milliárd forintot különített el balatoni fejlesztésre, ebből 30-100 millió forintot kapnak a települések attól függően, hogy hány strandon és milyen fejlesztéseket terveztek – kezdte Balassa Balázs, a Balatoni Szövetség elnöke. – A strandok szárazföldi és vízi élményelemekkel bővülnek, játszótereket újítanak fel, csúszdákat, felfújhatós ugrálókat építenek. Szigligeten új vizes- és wellnessblokkokat téliesítettek, Csopakon mozgáskorlátozottak részére zuhanyzókat alakítottak ki. Jövőre valósul meg több kikötő, kerékpárút és víziflotta fejlesztése, további élményelemek létrehozása, illetve a térség négy évszakossá tétele – fejtette ki Balassa.”

Megújul a Balaton: több százmilliárdból fejlesztik a magyar tenger környékét

A térség fejlesztésére több százmilliárd forintot költenek, hogy mind a magyaroknak, mind pedig a külföldieknek vonzó úti cél legyen. A beruházások mellett idén is számtalan programmal, koncerttel, fesztiválokkal, gasztronómiai eseményekkel várják a magyar tengernél kikapcsolódni vágyókat.

Állásfoglalás

Massza vagy szuverenitás.

Az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója a Hirado.hu-nak azt elemzi, az európai parlamenti választáson az amerikai mintájú Európai Egyesült Államokat létrehozni kívánó erők és a nemzetek Európájának képviselői között zajlik majd a harc.

„Az európai politikában egészen más szelek fújnak, sokan úgy gondolják, hogyha nem sikerül átvinni a dublini reformot, valamint a következő költségvetést a parlamenti választásokig, akkor alapvetően újra kell gondolni az egészet, hiszen nem lesz meg hozzá a politikai támogatás az európai intézményekben sem – magyarázta. Kovács István összegezte: az elkövetkező egy év rendkívül izgalmas lesz, a kampánytémák várhatóan összemosódnak majd az egyébként is legrelevánsabb témákkal, és végre mindenkinek egyértelműen állást kell foglalnia a migráció kérdésében, a szuverenitás kérdésében és a költségvetés kérdésében is.”

A választásig egyértelműen állást kell foglalniuk az EP politikusainak

Egy év múlva választanak parlamentet az Európai Unió polgárai. Szinte biztos, hogy a kampányt a föderalizmus, a szuverenitás és a migráció hívószavak határozzák majd meg. Az Európai Unió legfőbb szerveiben, az Európai Parlamentben és az Európai Bizottságban már most is folyik a küzdelem az unió hatáskörét növelő, a tagállamok szuverenitását korlátozni akaró, végső soron amerikai mintájú Európai Egyesült Államokat létrehozni kívánó erők és a nemzetek Európájának képviselői között.