Hírek Kiemelt hírek Színes Térség

A rendvédelmi szervek segítői ünnepeltek Kiszomboron

A Kiszombori Polgárőr Egyesület 2012-ben alakult meg és azóta felügyelnek a rendre a település bel- és külterületén. A 18 fős csapat a rendvédelmi szervek fő segítői: a katasztrófavédelemnek, illetve a határrendészetnek is jobb kezei.

Második alkalommal szervezték meg a Kiszombori Polgárőr Egyesület jótékonysági estjét. A 18 fős csapat még 2012-ben alakult meg, jelenleg Kis Róbert vezeti a lelkes csoportot. Az elnök elmondta, vegyes a korosztály és a nemek aránya is – mindenki kiveszi a részét a munkából. Még az este folyamán is voltak olyanok, akik szolgálatba léptek, hogy megnézzék, minden rendben van-e Kiszomboron.

– Azzal a céllal alakultunk meg az egyesület, hogy a közbiztonság érzetét javítsuk, emellett a migráció felügyelésében is kivesszük a részünket. Hála, ez a területen nem olyan sokan akadnak meg. A katasztrófavédelemnek is segítünk, ha kell – fogalmazott Kis Róbert, aki 2013 óta az egyesület elnöke. A polgárőrök közel 30 kilométernyi külterületen figyelnek, illetve Kiszombor belterületén is munkálkodnak. – A gépjárműparkunk egy rendőrségtől kapott autóból, kerékpárokból és kismotorból áll. Utóbbit a Makói Rendőrkapitányságtól, a bicikliket pedig az önkormányzattól és az Országos Polgárőr Szövetségtől kaptuk.

navigate_before
navigate_next

A jótékonysági esten nemcsak a kiszombori, hanem többek között a makói, mórahalmi, csanádpalotai, tiszaszigeti és a deszki egyesületek is részt vettek, akikkel jó kapcsolatot ápolnak a Maros-parti polgárőrök. A jó hangulatról így nemcsak Kobolák Mihály tett, hanem a térségi polgárőrök is. Mint ahogy Csuhaj Andrásné elmondta, az első est bevételét annak a családnak ajánlották fel, akik tavaly tűzkárt szenvedtek: akkor ruhaneműket és tartós élelmiszert is tudtak adni nekik. Az idei rendezvényen befolyt támogatást olyannak ajánlják majd fel, akiknek szüksége van rá.

– Azért vagyunk polgárőrök, hogy segítsünk a bajba jutottaknak – tette hozzá Mariann, az egyesület titkára és az est főszervezője.  A vacsora előtt az egyesület fő támogatóinak és a helyi polgárőröknek elismerő oklevelet nyújtott át Kis Róbert.