Hírek Színes

Madarak Fák Napja a kastélyparkban

A madarak és fák napja alkalmából a Csongrád Megyei Gesztenyeliget Otthon szervezésében intézményi szintű vetélkedőt rendeztek május 10-én, a Nagymágocsi Kastélyotthonban.

Az Otthon részlegeiből érkezett csapatokat Drubináné Fodor Katalin intézményvezető köszöntötte. Az idei jeles naphoz kapcsolódó esemény már a második alkalom, szeretnének ebből hosszabb időre szóló hagyományt teremteni – mondta el az intézményvezető. Ennek érdekében (is) felajánlott egy Arany madarat, melyet a mindenkori első helyezett csapat őrizhet egy éven át.   

A Gesztenyeliget otthonhoz tartozó telephelyek közül ezúttal a Derekegyházi Ápoló Otthon, egy-egy Szentesi-, illetve Nagymágocsi Támogatott Lakhatás, valamint a Nagymágocsi Nappali Támogatott Központ csapatai neveztek a komplex jellegű megméretésre.

navigate_before
navigate_next

A vetélkedőt a Kastélyotthon mentálhigiénés csoportjának munkatársai állították össze úgy, hogy kihasználják a kastély parkja által adott lehetőségeket. Voltak ügyességi feladatok; fákat kellett felismerni; felolvasás után kitalálni: melyik madárról volt szó; madarat kellett felismerni tolláról. Végül egy tréfás vetélkedő zárta az amúgy is vidám hangulatú megméretést, játékot.

A helyezést ugyan eldöntötték, de minden csapat kapott oklevelet és ajándékot, természetesen a győztes csapat – egy évre – megkapta az Arany madarat is.

 A végső sorrend:

I. Vándorsólyom csapat
II. Atléták csapata
III. Sólyom csapat
IV. Fülemile

Drubináné Fodor Katalin elmondta, hogy jó volt látni a versengő, az egymásért izguló csapatokat, ami számára igazolja a rendezvény létjogosultságát. Hozzátette: intézményük igyekszik minél több olyan eseményt szervezni, amelynek során ellátogathatnak egymáshoz az ellátottak, megismerhetik egymást, egymás életterét, lakóhelyét. A Madarak Fák Napja rendezvény is ezt a célt szolgálta.    

 

Fotók: Aracsi Imre