Hírek Kiemelt hírek Makó Színes

Kerti parti volt a Bartókban

Véget ért a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola jubileumi programsorozata. Múlt héten a művészeti iskola tanszakjai különböző rendezvényeken mutatkoztak be, a vasárnapi gálán pedig igazi díjeső volt. Péntek délután egy fúvós kerti partival készült a Big Band: szvinggel és szendviccsel várták az érdeklődőket.

A Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 1968-ban indította el a művészeti képzését. Ez alkalomból múlt héten nagyon sok programmal várták az érdeklődőket, hogy megnézhessék, milyen ügyesek a diákok a zenében, a táncban és a képzőművészetben is. A rendezvénysorozatot a pénteki kerti parti zárta, ahol fellépett a Maros-parti Big Band is, amely 2013-ban alakult meg. Deák Sándor művészeti vezető elárulta, a zenekar főleg a szving műfajban zenél és tagjai olyan zenészek, akik az iskola egykori és jelenlegi együtteseiben benne voltak, vannak.

A Bartók udvara igazi kerti partivá alakult át: kellemes zene törte meg a csendet, miközben szendvicsekből falatozhatott a hallgatóság. A gyerekek, szülők, de még a háziállatok is örömmel hallgatták a Big Band tagjait.