Hírek Kiemelt hírek Makó Színes

Jó reggelt, Makó!

A madarak és fák napjáról, az elkészült levéltárról és a József Attila Városi Könyvtár és Múzeum nyári táborairól is olvashat mai hírösszefoglalónkban, de azt is megtudhatja, hogy milyen idő várható a hétvégén!

Kis felfedezők lepték el a Maros-partot tegnap délelőtt: A Makói Óvoda Erdélyi püspök utcai és Kassai utcai tagintézményének ovisai és óvónői a természetben ünnepelték a madarak és fák napját. Délután huszonhatan – nyolc nő és kilenc férfi, illetve gyermek – vehették át Czirbus Gábor alpolgármestertől a magyar állampolgárságukat igazoló oklevelet. A Széchenyi Programiroda Nonprofit Kft. fórumot tartott az aktuális pályázati lehetőségekről és azok feltételeiről, illetve a vidékfejlesztés aktualitásairól, a LEADER-forrásokról. Újabb ékkővel gyarapodott a makói Petőfi park: elkészült a levéltár épülete. Idén is szervez nyári táborokat a József Attila Városi Könyvtár és Múzeum: a tegnapi napon arról is beszámoltunk, mikor, milyen lehetőségek várják a fiatalokat.

Kiszomboron a szülői szerepekről tartott előadást Dr. Szabó Éva pszichológus, egyetemi docens az óvodában, a nyugdíjas klub tagjai pedig a szenior örömtánccal ismerkedhettek meg tegnap.

– Ellenezni fogjuk a kötelező kvótát, kiállunk a keresztény kultúráért és harcolni fogunk a határok megvédéséért – jelentette ki Orbán Viktor csütörtök délután a parlamentben. Két körben, összesen közel kétmilliárd forint értékben újulnak meg utak Csongrád megyében egy TOP-os pályázatnak köszönhetően.

A mai napon 28 Celsius-fok körül alakul a hőmérséklet, az esernyőt viszont érdemes lehet magunkkal vinni, mivel csapadék is várható. A hétvégi napsütésnek és a 26-28 fok körüli hőmérsékletnek a hétfői hidegfront vet véget: esőre és 18-20 Celsius-fokra számíthatunk a hét első felében.

A mai napot és a hétvégét Vance Joy dalával indítjuk!