Hírek Kiemelt hírek Makó

Filmfesztivál szervezésére és sportfelszerelésekre is pályáztak

Közösen írták alá ma délelőtt a városházán az önkormányzati támogatási szerződést a támogatott civil szervezetek, egyesületek, sportegyesületek, alapítványok vezetői. Összesen 20 millió 500 ezer forint támogatásban részesült a 36 pályázó.

– A város közössége mindig a benne lévő kisebb közösségeknek a működésétől függ, és hosszú távon a város társadalmi arculatát a kisebb közösségek működése határozza meg, ezért is tartottuk fontosnak 2016-ban, hogy az országos pályázati lehetőségek mellett helyi szinten is létrehozzunk egy ilyen támogatási kört – mondta el Farkas Éva Erzsébet polgármester.

Összesen 20 millió 500 ezer forintot fordított erre a célra a város a februári nyolcadikai képviselő-testületi döntés értelmében. A vissza nem térítendő támogatásra 36-an jelentkeztek, és bár a teljes keretösszeg közel dupláját igényelték, a megszavazott keretből minden pályázónak jutott.

A város négyszázezer forintos támogatásából, illetve a Nemzeti Kulturális Alap támogatásából filmfesztivált is tartanak Makón: az Ázsia Expresszt augusztus 10 és 18 között tartják Makón és Apátfalván – mondta el Czibolya Kálmán. A Makói Videóműhely vezetője hozzátette, hogy a külföldi szakembereket is vendégül látó fesztivál filmműhely is egyben, a témája pedig Szeretlek Magyarország lesz.

Loós Csaba, a makói Continental KirályTeam Kick-Box Akadémia oktatója elmondta, ők a megkapott ötszázezer forintot sportfelszerelésekre fogják fordítani. A tatami, azaz az edzőtér, amelyre fordítják az összeget, nagyon fontos, hiszen a versenyekre való felkészülésnél elengedhetetlen az ízületek kímélése miatt a megfelelő küzdőtér biztosítása.