Hírek

Elmozdult műalkotások

Festészetben vagy szobrászatban véletlenül nem igazán készülnek kiváló műalkotások, a fotóművészetben azonban így is sikerülhet, mondta el Dömötör Mihály fotóművész a városnapi fotópályázat eredményhirdetésén.

– Első látásra akár hibás képeknek is hihetnénk ezeket az alkotásokat, de éppen az erényük, hogy el vannak mozdítva – emelte ki Dömötör Mihály a megnyitón.

A fotóművész szerint ahhoz, hogy elkészülhessenek a fotósoknak ki kellett lépni a komfortzónájukból, mert ilyen képeket nem csinálnak a művészek szándékosan. A 15. makói fotópályázat kapcsán Dömötör Mihály azt is kiemelte, hogy a városban nagyon népszerűek a fotókiállítások, és az is egyre jellemzőbb, hogy technikailag kifogásolható művek már szinte egyáltalán nem érkeznek a pályázatra.

A verseny két kategóriában zajlott, a felnőtt és a diák művek külön-külön lettek értékelve. Előbbiben a makói Szűcs Norbert lett a győztes.

– Gyermekkorom óta foglalkozok kisebb-nagyobb mértékben fotózással, de komolyabban az egyesület magalakulása óta. A változatosság tetszik benne. A nyertes fotót akkor készítettem, amikor berendeztük nemrég a nappalinkat, és reggel megláttam a fényeket benne – tudtuk mag a Makói Fotó Barátok Egyesületének tagjától.

A diákok között vásárhelyi fiatal lett a győztes, ő két képet is nevezett a versenyre.

– Ebben az évben kezdtem csak komolyabban foglalkozni a fotózással, az egyik képemen voltaképpen egy egyszerű díszlámpa látható, a másodikon pedig egy kilométeróra. Amikor készítettem őket, akkor még csak ismerkedtem a hosszabb záridővel. Kicsit meglepődtem, hogy sikerült nyerni, de természetesen nagyon örülök neki – mondta el a nyolcadikos fiú, aki a Lucien Hervé Klub tagja.

A pályázat díjazottjai:

Diákok

1. Lázár János Bence

2. Komjáti Jázmin Anna

3. Farkas Réka

Dicséret: Herczeg Dávid, Janovics Gréta

Felnőttek

1. Szűcs Norbert

2. Sipos István, Lóczi Gábor

3. Kis Lajos

4. Markos Anna, Tandari Anita

5. Kréz Tibor

Különdíj: Naszradi András

Dicséret: Tóth Betti, Görbe Anita, Mágori Dániel, Vancsó Dénes

navigate_before
navigate_next