Hírek Kiemelt hírek Makó

Csatabárd elásva egy időre

Április 8-ig harc volt, most fegyverszünet van – mondja Mucsi Tamás a DK választókerületi elnöke. Czirbus Gábor alpolgármesterrel közösen tartott sajtótájékoztatóján a pártállástól független, a makóiak érdekeit szolgáló közös munkát ígértek.

Lázár János megválasztását követően azt mondta, fel fogja keresni ellenfeleit és arra kéri őket, dolgozzanak közösen a térség fejlődéséért, és ehhez járuljanak hozzá ők is javaslatokkal. Mucsi Tamás a mai sajtótájékoztatóján elmondta, ez a beszélgetés már vele is megtörtént, a választás után pedig nem látja akadályát a konstruktív együttműködésnek.

– Azt kérte tőlem Lázár János, hogy tegyek javaslatokat arra nézve, mik a legfontosabb problémák, amiket meg kell oldani. Számos javaslatunk van, és örömmel látjuk, hogy a fejlesztési kérdésekben sok közös pont van. Vannak kérdések, amikben nem értünk egyet a városvezetéssel, de összességében nekünk mindannyiunknak a makóiakat kell szolgáljuk, egy célért kell dolgoznunk – mondta el a DK választókerületi elnöke.

Ilyen közös célok például a városi rendelők felújítása, vagy éppen a parkolási problémák megoldása. Ez utóbbi kapcsán Mucsi Tamás kiemelte, nagyon sokan panaszkodnak a piac körüli állapotokra, a kivitelező hibái bosszantják az ide járókat. Többek között említette, hogy lehetőleg ne piac napon, a Hajnal utca bejáratánál pakolják markológéppel az IFA-t, mert nem férnek el az emberek, de komoly és a felújítástól független állandó probléma, hogy bár a Hajnal utca egyirányú, viszont szemből a biciklisek behajthatnak. Az itt megnövekedett forgalom miatt, a szabálytalanul közlekedő biciklisek miatt ez most különösen veszélyes.

Mucsi Tamás emellett javaslatot tett arra is, hogy az Erdélyi püspök utcán ideiglenesen helyezzék hatályon kívül a megállni tilos táblát a felújítás végéig. Ezt Czirbus Gábor is jó észrevételnek tartja, meg is fogják vizsgálni ezt a megoldást, ha pedig kivitelezhető, akkor támogatják.

Az alpolgármester beszámolt arról is, hogy a Deák Ferenc utca járdái már több szakaszon is használhatóak, ennek kialakítása a márciusi tél miatt nem tudott még befejeződni. Június elejére azonban mindkét oldalon teljes hosszában használható lesz a járda, ahogyan jégpálya helye melletti régi parkoló is, amivel enyhülhet a parkolási káosz.

A kerékpárút nyomvonalát az utcában lévő platán fák gyökerei miatt kis mértékben át kellett tervezni, mert egyet sem szeretnének kivágni, a nyár végére ennek is be kell fejeződnie.

– A politikának akkor van értelme, ha nem úgy működik, hogy néhány ember harcol egymással, hanem ha az egyértelmű nyertesei az itt élő emberek, a vállalkozások, az ide érkező turisták. Vannak fontos stratégiai kérdések, mindenki azt szeretné például, ha a rendelők minél hamarabb megújulnának. Külön öröm, hogy ezt pártállástól függetlenül együtt tudjuk támogatni – mondta el Czirbus Gábor.

Az alpolgármester szerint ebben a kérdésben jó irányba halad a város, vannak előrelépések, mint például a nemrég átadott Justh Gyula utcai rendelő, vagy a jó állapotban lévő Hollósy Kornélia utcai, de a Kálvin utcai új rendelő is a tervezés utolsó fázisában van.

Hozzátette: munka még van bőven, vannak még olyan rendelők, amiket fel kell újítani, mint például a Tulipán utcai, vagy a Justh Gyula utcai gyermekorvosi rendelő.